Шашлик – м'ясне блюдо кавказької кухні, але незвичайним смаком завоювало шанувальників у багатьох країнах світу. Чудове блюдо для заміських поїздок і походів. Справжній шашлик готують з баранини, але досить смачний шашлик виходить з свинини, курятини, риби. Як приготувати шашлик? Найголовніше в ньому – це правильно підготовлене м'ясо. Способів зробити це багато. М'ясо замочується в спеціальному маринаді з оцтом і спеціями. Популярним стало замочування м'яса в кетчупі, майонезі, сухому вині.
М'ясо молодого баранчика нарізати на невеликі шматочки. Скласти шарами в посуд, посолити, посипати спеціями для шашлику, які можна придбати в магазині. Ріпчасту цибулю порізати кільцями і посипати м'ясо зверху. Полити невеликою кількістю оцту і соком свіжого лимона. Перемішати. Посуд прикрити кришкою і поставити в холодильник на 2-3 години.
На мангалі підготувати вугілля. Замариновані шматочки м'яса нанизують на шампури, поперемінно з кільцями цибулі. Кладуть на мангал і смажать 20-25 хвилин, регулярно повертаючи. На стіл можна подавати з нарізаними овочами.
|