Главная » Статьи » Рецепти |
Як готується оджахурі?
>Оджахурі є національним грузинським блюдом, яке складається з смаженого м'яса і картоплі. В перекладі з грузинського «оджахурі» означає «сімейна страва». Подається воно на спеціальній глиняній сковороді. Незважаючи на уявну простоту, приготувати оджахурі не так просто, як ви могли б подумати. По-перше, тут дуже багато інгредієнтів і якщо ви щось не додасте, смак вийде зовсім іншим, відмінним від правильного. По-друге, сам процес приготування складний. Необхідні інгредієнти: •яловичий бульйон 200 г •300 г свинячої шийки •2-3 ст.л. топленого масла •сванская сіль •мелений чорний перець •300 г картоплі •3-4 зубчики часнику •3 середніх помідора •1 невеликий пучок кінзи •1 цибулина •1 ч.л. цукрового піску •2 ст.л. оцту •2 ст.л. рослинного масла Процес приготування: Наріжте свинячу шийку невеликими шматочками. Замаринуйте м'ясо з цибулею мінімум на 5 годин. Для маринаду візьміть цукор, оцет і рослинне масло. Все це змішайте і посоліть, поперчіть. Цибуля залийте маринадом хвилин на 5-10 і злийте рідину. Розігрійте олію на сковороді, рівномірно обсмажте м'ясо до напівготовності близько 6-7 хвилин. Посоліть, поперчіть його за смаком. Картоплю ретельно вимийте, почистіть від шкірки, наріжте кружальцями середньої товщини, додайте в сковороду і смажте разом з м'ясом 15-20 хвилин на середньому вогні. Часник дрібно наріжте, покладіть в сковороду, зменшіть вогонь, закрийте кришкою і тушкуйте 4-5 хвилин. Помідори добре помийте, наріжте їх невеликими шматочками. Кінзу також помийте, дрібно наріжте. Додаємо помідори і кінзу в сковороду, тушкуємо під кришкою ще 15-20 хвилин. Грузинське блюдо оджахурі готово! | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 2 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |