Вечерю віддай ворогові, а сніданок з'їж сам» – каже народна мудрість. Між тим, сьогоднішній темп життя диктує нам зовсім інші правила. Ми нечасто снідаємо вранці, зате наїдаємося до відвалу вечорами. Чи Правильно це? Звичайно, немає. А все тому, що часу і сил на вечірню приготування біля плити майже не залишається. Чи є вихід? Впевнений, що є. Візьміть на озброєння мої смачні і легкі в приготуванні рецепти вечері, про які сьогодні піде мова. Їх буде рівно 20, буде з чого вибрати! Не буду стверджувати, що ці рецепти змінять ваше життя, але зробити її краще і насиченішим цілком зможуть.
Грибний суп-пюре з картоплею
Що може бути швидше і корисніше для шлунка, ніж гарячий суп-пюре? Для супу-пюре з картоплею я завжди беру біле сухе вино, так як воно надає супчику особливий смак і аромат.
Рецепт приготування: Візьміть велику чавунну сковорідку і розігрійте в ній 15 грам оливкової олії разом з 20 грамами вершкового. Якщо міряти ложками, це приблизно 1:1,5 ст.л. Туди ж всипте 250-300 грам крупно нарізаної картоплі і 1 подрібнену цибулину, накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні близько 5-10 хвилин. Овочі повинні стати м'якими. Після цього додайте 350 грам печериць шматочками і 1-2 зубчики подрібненого часнику. Залийте 1,2 л бульйону і 150 мл вина. Варити близько 15 хвилин до м'якого стану картоплі. Останній крок – пюрировать готовий суп у блендері, знову вилити в каструлю, довести до кипіння і додати трохи петрушки. Раджу подавати в порційних тарілках з вершками або сметаною – так дійсно смачніше!
Картопля гратен
Я завжди печу гратен в курячому бульйоні разом з сиром і цибулею. Блюдо жодного разу не вийшло сирим, сухим або несмачним. Для моєї сім'ї гратен – чи не універсальний гарнір.
Рецепт приготування: Посоліть і обсмажте 2 цибулини півкільцями на оливковій олії, в цей час розігрійте духовку до 200 градусів. Через 8-10 хвилин смаження залийте цибулю ½ склянки курячого бульйону і пропарте пару хвилин. Змастіть жароміцну форму вершковим маслом, покладіть один шар картоплі (кружечки товщиною 2-3 мм), цибулю півкільцями, чебрець, сіль з перцем і шматочки вершкового масла. Повторіть ще два шари картоплі і перерахованих вище інгредієнтів. Всього знадобиться 1,5 кг картоплі. Верхній шар залийте бульйоном і відправте в духовку, посипати подрібненим сиром (100 грам). Запікати 50 хвилин. Як тільки бульйон википить, гратен можна вважати готовим до подачі на стіл.
Крабові крабочки в клярі
По дорозі додому можна забігти в супермаркет і взяти крабові палички – швидкий і смачний вечерю буде забезпечений! Крабові палички в кляре – мабуть, одне із самих швидких страв на швидку руку. Їх можна подати навіть на святковий стіл, гості пальчики оближуть!
Рецепт приготування: Для початку замаринуйте крабові палички (500 грам) у скляній посуле, додавши 2 чайних ложки рослинної олії, сіль і перець. Для кляру візьміть 0,75 склянки теплого молока і змішайте з 2 яйцями, сіллю і перцем. Крабові палички вмочити в кляр і смажити в маслі 2-3 хвилини на кожну з двох сторін. Краще всього подавати теплими з часточками лимона і майонезом, посипавши зеленню.
найпростіший пиріг в світі
як десерт на вечерю пропоную простий рецепт пирога. Для його приготування вам знадобиться не більше 1 години.
Рецепт приготування: Збийте 3 яйця з 150 грамами вершкового масла, додайте 200 грам цукру, корицю і ванілін за смаком. Змішайте зі 175 г борошна і обов'язково додайте тертий шоколад, який додасть пирога особливий смак. В кінці замісу додаємо трохи соди, погашеної лимонним соком. Тісто виливаємо у форму і відправляємо на 35 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів. Перед подачею до столу можна прикрасити цукровою пудрою.
Фаршировані печериці в духовці
Чим хороші печериці? Та хоча б тим, що їх можна фарширувати будь-якою начинкою. Так що така страва стане відмінною альтернативою вечері, коли не хочеться ні рибного, ні м'ясного. Раджу купувати гриби з великою голівкою, щоб вам було зручно наповнювати.
Рецепт приготування: Видалити ніжки від капелюшків, відкладіть окремо, дрібно нарізавши. Обсмажте на сковорідці 10 хвилин разом з кубиками перцю (150 грам) і цибулею. Натерти 100 грамів бринзи і 50 грам твердого сиру, змішати з овочами Капелюшки грибів відварити 10 хвилин у підсоленій воді, покладіть на змащений маслом деко, наповніть начинкою і злегка змастіть майонезом. Відправити запікатися в духовку на 10-15 хвилин.
Ліниві вареники
Чому вареники називаються лінивими? Та тому, що приготувати їх зможе навіть сама лінива господиня – потрібно всього 20-30 хвилин часу. На додаток до класичного рецепту таких вареників пропоную альтернативний варіант поливання.
Рецепт приготування: Замісіть тісто з сиру (500 грам), 1 яйця, солі і 2 ст.л. цукру, сформуйте «ковбаску» і наріжте її кружечками. Зваріть в підсоленій воді і відкиньте готові вареники на сито – нехай охолонуть. Тим часом, змішайте сметану з цедрою лимона, яєчним жовтком і окремо збитим білком, цукром і сіллю. Викладіть ліниві вареники в змащену вершковим маслом форму, полийте нашої поливкою і запечіть в духовці. Перед тим, як подавати ліниві вареники на столі, їх можна посипати корицею і цукровою пудрою.
Салат з крабовими паличками, огірком і капустою
Хто сказав, що салатом можна повечеряти? Якщо мова йде про ситний салат з крабовими паличками, вже після однієї порції вам не захочеться ні гарніру, ні супу. Особливо сподобається тим людям, які люблять крабові палички в будь-якому вигляді.
Рецепт приготування: 200 грам крабових паличок, 5 зварених круто яєць і 300 грам свіжих огірків порізати великими кубиками. Змішати з 100 грамами пекінської або білоголової капусти, цибулею і кропом. Заправити йогуртом або майонезом. Краще всього подавати до столу в холодному вигляді.
Швидка піца
Просто шикарний рецепт піци! Всього за півгодини на столі будуть відразу дві піци. Природно, начинка для піци може бути будь-який, я візьму ковбасу, вуджене м'ясо і болгарський перець.
Рецепт приготування: Для початку замісимо тісто. У 250 мл теплого молока розвести 6 грам сухих дріжджів, додавши також сіль і цукор, 3 ст.л. рослинного масла. Помішуючи, поступово всипати 450-500 грамів борошна. Залишити тісто в теплому місці і зайнятися начинкою. Все ріжемо кубиками, щоб інгредієнти рівномірно перемішалися: 2 середніх помідора, 100 грам копченого м'яса, 100 грам ковбаси і 1 болгарський перець. Також окремо натерти на крупній тертці 200 грам сиру. Тісто розкачати на два коржі, покласти у змащену маслом форму і викласти начинку. Кожен корж випікати 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Ось і все, піца готова!
Картопляна запіканка з цибулею і сиром
Страва виглядає як пиріг, а за смаком – як запіканка з картоплі. Можна подавати як гарнір і як основна страва.
Рецепт приготування: Будемо готувати запіканку на 8 порцій. Відварити 5 картоплин і розтовкти їх. Тим часом, збити в мисці 5 яєць, додати сіль за смаком і 50 мл вершків. Додати наш картоплю і розмішати все до однорідної маси. Додати 1,5 склянки тертого сиру, 0,5 дрібно нарізаної цибулини, дрібку соди. Запікати отриману масу в духовці 30-35 хвилин при високій температурі 230 градусів. Верхівка повинна стати коричневою. Подавати разом з топленим маслом, зеленою цибулею і сметаною.
Смачний омлет з цукіні
Я часто експериментую з омлетами, додаючи на сковорідку різні інгредієнти. На цей раз хочу поділитися рецептом однієї з найбільш смачний варіацій – омлету з цукіні.
Рецепт приготування: Нарізати 2 цибулини шалот, паралельно натерти 3 невеликих кабачки на крупній тертці. У сковороді розтопити вершкове масло, викласти туди цукіні з цибулею і протушкувати хвилин 8, постійно помішуючи. Традиційно збити яйця, додати сіль і перець, вмішати до наших овочів і тушкувати до затвердіння нижній частині. Можна додати трохи мускату, який додасть омлету особливий пікантний смак. Перевернути на іншу сторону і довести до готовності на слабкому вогні.
Спагетті з цукіні
Раз вже ми заговорили про цукіні, не зайвим буде згадати ще один рецепт простого вечері. Мова піде про спагетті з цукіні.
Рецепт приготування: Розігріти на сковороді 2 ст. л. рослинного масла і обсмажити з двох сторін кружальця цукіні (3 кабачка). Спагеті відварити звичайним способом. Покласти до спагетті готові цукіні, влити також і масло з сковороди. Додати рубаний базилік, поперчити за смаком, добре перемішати і посипати 100 грамами сиру – краще пармезану.
Макарони, запечені з м'ясом і сиром
Поки писав рецепт спагетті з цукіні, згадав ще один чудовий спосіб приготування макаронів. На цей раз ми будемо готувати запіканку з макаронів. Таке блюдо може замінити собою повноцінну вечерю, отримуєш море задоволення і від процесу готування, і від самої вечері!
Рецепт приготування: Готувати запіканку я починаю з соусу. Необхідно змішати між собою 100 грам майонезу, стільки ж сметани, молока, сиру, 3 зубчики подрібненого часнику, сіль з перцем. Відварити 500 грам макаронів і викласти у форму для запікання. Вилити соус на макарони і ретельно перемішати. Обсмажити на сковороді 500 грам м'ясного фаршу з 1 цибулиною. Додати томатний соус, змішати з обсмаженою фаршем і викласти зверху на макарони. Зверху посипати 200 грамами сиру моцарелла, накрити фольгою і відправити в духовку хвилин на 15. Після рекомендую зняти фольгу і залишити в духовці ще на 10 хвилин. Смачно, що й казати!
Хрусткий картопля
Це не рецепт, а справжня палочка-виручалочка для господині. Картоплю ми їмо майже кожен день, а цей рецепт – відмінний спосіб урізноманітнити вечеря і гарненько нагодувати своїх домашніх.
Рецепт приготування: А готую я хрусткий картопля так. Візьміть невеликий картоплю, очистіть і розріжте навпіл. Посипте приправами і обваляйте в кукурудзяній муці. Далі необхідно викласти картоплю у форму, змастити її олією і випікати при температурі 180 градусів 25 хвилин. Повинна утворитися апетитна скоринка золотистого кольору. Подавати з м'ясом або салатами. Як бачите, дуже просто, але зате як смачно!
Швидкі сосиски в тісті
Рецепт називається так тому, що сосиски готуються буквально за 30-40 хвилин. А хитрість полягає в тому, що ми не будемо возитися з тестом, а заллємо їх кляром. Ось побачите, яка вкуснотень вийде!
Рецепт приготування: Спочатку приготуємо тісто. Перемішаємо 2/3 склянки борошна з сіллю. Додамо 1 яйце, 150 мл молока. Важливо ретельно перемішати всі ці компоненти, щоб в клярі не було грудочок. Тим часом, розігріємо духовку до 220 градусів і запечемо в змащеній маслом формі сосиски (400 грам) протягом 10 хвилин. Дістаємо, заливаємо кляром і ставимо запікатися ще хвилин на 20. До речі, замість сосисок можна сміливо взяти м'ясні фрикадельки або ковбаску.
Овочеве рагу з картоплі та грибів
Цілком і повністю пісне блюдо. Незважаючи на те, що до Великого посту ще далеко, раджу спробувати це рагу. По-перше, воно швидко готується. По-друге, не приїдається.
Рецепт приготування: 700 грам картоплі очистити від шкірки, відварити у воді хвилин 8-9. Злити і порізати великими шматками. Потім обсмажити на сковорідці до темно-золотистого відтінку. Додати 2 зубчики часнику і 2 болгарських перцю, 3 хвилини протушкувати. Для різноманітності можна взяти перець різних кольорів. Покласти нарізані помідори (3 штуки) і 100 грам печериць, протушкувати 5 хвилин. Посолити і додати перець. В кінці приготування можна додати пару ложок томатного соусу, свіжий базилік або петрушку. Варіантів насправді багато, а смак – просто чудовий!
Смажений рис з яйцем
У нашій родині рис – другий по популярності продукт після картоплі. Здавалося б, все перепробували, але немає. Нещодавно вичитав один цікавий рецепт смаженого рису з яйцем. Страва добре йде як на сніданок, так і на вечерю – пробуйте, експериментуйте.
Рецепт приготування: Відварити в підсоленій воді 400 грам рису, прибрати зайву воду. Розігріти в сковороді 2 ст. ложки олії і обсмажити в ньому гриби-печериці. Сюди ж додати готовий рис, зелений лук, заздалегідь подрібнений. Обсмажити буквально 2 хвилини (більше не треба), додати 80 грамів соєвого соусу і зняти з вогню. Окремо смажимо яйця і подаємо кожному члену сім'ї або гостю зверху на смаженому рисі. Повірте, чудове поєднання!
Манна каша
Знаєте, чому багато дітей в дитинстві не любили манну кашу? Тому що їх батьки, бабусі або дідусі її неправильно готували. Між тим, саме манна каша може стати чудовим завершенням дня. Коли навчитеся готувати – варіть побільше, з точно попросять добавки!
Рецепт приготування: Обов'язково беремо металеву каструлю, наливаємо в неї спочатку склянку води, а потім 400 мл молока. Ще одне правило – молоко повинно бути свіжим і жирним (0т 4 до 6%). Далі ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Стежте, щоб молоко не втекло від вас – це може статися в одну секунду. Тим часом, змішуємо в чашці 3,5 ст.л. манної крупи, 1-2 ст.л цукру і трохи солі. Коли молочно-водна суміш закипить, дуже тонкою цівкою додаємо манку в середину маси (повинна вийти воронка). Регулярно помішуйте, поки сыпете манку, інакше каша вийде з грудками. Варити 5 хвилин при слабкому кипінні. В кінці додати ванілін. Зняти з плити, розлити по тарілках і покласти в кожну шматочок вершкового масла.
Печінкові оладки
Звичайно, одними оладками ситий не будеш, але що вам заважає відварити до них вермішель, рис або картоплю? Вийде королівський вечерю, ще й на сніданок залишиться!
Рецепт приготування: Нарізати шматочками 500 грам печінки, накришити кубиками овочі (1 морква, 1-2 цибулини). Подрібнити компоненти в блендері або м'ясорубці, вбити яйце. Додати сіль, перець і 4-5 ст.л. манної крупи. Залишити на 30 хвилин для набухання манки. Сформувати котлетки і обсмажити на сковорідці. Якщо немає гарніру, можна їсти як бутерброд, поклавши печінкову оладью на хліб або батон.
Грибний суп з фрикадельками
Рецепт ще одного чудового супчика – легкого, смачного, з приємним смаком і насиченим ароматом. Готується трохи довше, ніж всі перераховані вище страви, але в якості вечері саме те!
Рецепт приготування: Посолити і поперчити телячий фарш. Відварити овочі, розрізавши їх на кілька частин середнього розміру: 1 морква, 1 велика цибулина. Скачуємо з фаршу грудочки і кидаємо у киплячу воду, знімаємо всю накип, яка почне з'являтися. Додаємо гриби, після того, як м'ясні кульки спливуть, і варимо ще 20 хвилин. В якості крупи краще взяти рис (2 ст.л). Наприкінці варіння покласти в каструлю шматочок масла і закрити кришкою. Залишити хвилин на 15-20, щоб суп з фрикадельками добре настоявся.
Сирні коржики
Повірте, вони дійсно готуються за 15 хвилин! Неважливо, яку ви покладете начинку всередину – можна зовсім без неї. Коржі можуть замінити хліб, ними можна ситно повечеряти з варенням або використовувати в якості бутербродів, поклавши зверху ковбасу або шпроти.
Рецепт приготування: 1 склянка кефіру змішати з 0,5 ч.л. солі, такою ж кількістю цукру та соди. Додати 2 склянки борошна 1 стакан твердого сиру (тертого), замісити тісто. Отримане таким чином тісто розділити на невеликі колобки і сформувати коржик. Всередину я зазвичай кладу шинку, все залежить від вашої фантазії. Смажити на середньому вогні, накривши кришкою. Бажаємо вам чудово провести час і насолодитися смачними стравами в цей вечір!
|