Главная » Статьи » Рецепти

Сирне печиво
Його можна робити з різних сортів сиру і з самими різними добавками і посипками - з кунжутом, кмином, в тісто додати свіжу зелень або шматочки шинки - можна понапридумувати масу варіантів. Сам рецепт дуже простий і не витратний за складом продуктів.
Ось що нам потрібно:
100 грам твердого сиру
70 грам вершкового масла (або можна взяти маргарин - на вибір)
Одне яйце в тісто + для змащування печива
Склянку борошна і ще трохи для розкачування тіста
Дві - три столові ложки холодного молока
Щіпка солі
Чверть чайної ложки розпушувача
Кунжут для посипання (це за бажанням)

Масло або маргарин покладіть ненадовго в морозилку. Потім наріжте шматочками прямо в просіяне на стіл борошно. Порубаєте ножем масло з борошном у велику крихту (руками перетирати не потрібно), додайте розпушувач, натертий на дрібній тертці сир і сіль, вбийте яйце. Всі інгредієнти змішайте, поступово підливаючи холодну молоко, замісіть м'яке тісто. Покладіть його хвилин на 15 в холодильник.
Розігрійте духовку до 180 градусів, деко застеліть папером для випічки. З тіста розкачати пласт товщиною в 1 см, стаканчиком вирізуйте кружечки, перекладайте на деко. Верх змастіть яйцем, посипте кунжутом, поставте в гарячу духовку.
Випікається печиво до злегка золотистого кольору, по часу - хвилин 10 - 12.
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 5 | Теги: тісто, покладіть
Як приготувати салат з апельсинами і сиром фета?
Картопля, тушкована з копченою грудинкою
Пиріжки зі шпинатом (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: