Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати шоколадний кекс з чорносливом?
В міру вологий кекс з дуже насиченим шоколадним смаком. Чорнослив прекрасно відтіняє смак шоколаду, какао та коньяку. Що знадобиться для приготування Три яйця 3 яйця 1,5 склянки цукру 1 стакан рослинного масла 400-450 г борошна пакетик розпушувача для тіста (18 г) 3 ст. л. какао 1/3 ст. коньяку 2/3 скл. води 150 грам чорносливу Ганаш 200 г шоколаду (55% ) 200 г вершків (33% ) 30 мл коньяку Приготування Чорнослив замочити в 100 мл коньяку на 3-4 години, можна на ніч. Потім 70 мл коньяку додати в тісто, а 30 - у ганаш. Підготувати форму - стінки і дно форми змастити вершковим маслом і присипати борошном. Просіяти разом какао і борошно з розпушувачем. Яйця збити на великій швидкості до збільшення обсягу вдвічі і не перестаючи збивати ввести цукор. Збивати не менше 7 хвилин. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою влити рослинне масло і воду з коньяком. Поступово ввести борошняну суміш і перемішати лопаткою знизу вгору і по колу. Чорнослив розрізати на 4 частини, обваляти в борошні і додати в тісто. Перемішати. Вилити тісто у форму і крутонути пару разів за годинниковою стрілкою, щоб не утворився купол. Випікати в прогрітій духовці при 180*С 45-60 хвилин. Залежить від духовки. кекс Остудити. Охолоджений кекс полити ганашем. Для ганаша вершки довести до кипіння (не кип'ятити) і вилити на розламаний шоколад. Перемішати до однорідної блискучої маси і ввести коньяк. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |