Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати шоколадний кекс з чорносливом?
В міру вологий кекс з дуже насиченим шоколадним смаком. Чорнослив прекрасно відтіняє смак шоколаду, какао та коньяку.
Що знадобиться для приготування
Три яйця
3 яйця
1,5 склянки цукру
1 стакан рослинного масла
400-450 г борошна
пакетик розпушувача для тіста (18 г)
3 ст. л. какао
1/3 ст. коньяку
2/3 скл. води
150 грам чорносливу

Ганаш
200 г шоколаду (55% )
200 г вершків (33% )
30 мл коньяку

Приготування

Чорнослив замочити в 100 мл коньяку на 3-4 години, можна на ніч. Потім 70 мл коньяку додати в тісто, а 30 - у ганаш. Підготувати форму - стінки і дно форми змастити вершковим маслом і присипати борошном. Просіяти разом какао і борошно з розпушувачем.

Яйця збити на великій швидкості до збільшення обсягу вдвічі і не перестаючи збивати ввести цукор. Збивати не менше 7 хвилин. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою влити рослинне масло і воду з коньяком. Поступово ввести борошняну суміш і перемішати лопаткою знизу вгору і по колу.
Чорнослив розрізати на 4 частини, обваляти в борошні і додати в тісто. Перемішати. Вилити тісто у форму і крутонути пару разів за годинниковою стрілкою, щоб не утворився купол. Випікати в прогрітій духовці при 180*С 45-60 хвилин. Залежить від духовки.

кекс Остудити. Охолоджений кекс полити ганашем.
Для ганаша вершки довести до кипіння (не кип'ятити) і вилити на розламаний шоколад. Перемішати до однорідної блискучої маси і ввести коньяк.
Категория: Рецепти |
| Теги: коньяку, кекс
Як готуються закусочні млинці?
Як зробити десерт "Кольорові олівці"?
Закуски на святковий стіл
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: