Досить несподіваним варіантом є рішення нафарширувати кабачок пшоном та грибами, але незважаючи на всю оригінальність такого поєднання продуктів, страва виходить дуже апетитним, смачним і дуже поживним, ну а додавання до його складу болгарського перцю і твердого сиру надає такій гостині приємний аромат і завершеність смаку! Для того, щоб приготувати це блюдо вам будуть необхідні складові за наступним списком (на чотири порції готового блюда): один великий кабачок вагою близько півтора кілограмів (або два посередній), один стакан пшона, 200 г печериць, одна ріпчаста цибулина (краще взяти червону), три зубчики часнику, один болгарський перець (червоний), 50 грамів твердого сиру, чотири столові ложки рослинної олії, чорний перець і сіль.
Дане блюдо, крім усього іншого, привабливо ще й тим, що воно швидко готується і дуже просто. Кабачок спочатку необхідно ретельно вимити, витерти насухо, розрізати уздовж на дві половинки і акуратненько вискоблити серцевиною, таким чином, щоб вийшла своєрідна тарілочка. Потім половинки кабачка посипати сіллю і перцем, злегка збризнути олією, викласти на деко і відправити в нагріту до 240 градусів духовку на 15 хвилин. Пшоно відварити в трьох склянках киплячої підсоленої води до готовності. Очищені цибулю і часник дрібно нарізати, болгарський перець почистити і порізати маленькими кубиками, а вимиті печериці нарізати на тонкі пластинки. На розігрітому рослинному маслі в сотейнику обсмажувати спочатку часник з цибулею і перцем (близько 10 хвилин), а потім і гриби до тих пір, поки не випарується вся рідина, при цьому суміш необхідно посолити і поперчити. Після цього змішати з грибами і овочами готове пшоно і цією сумішшю заповнити половинки кабачків, посипати їх тертим сиром і відправити в гарячу духовку ще на 6-7 хвилин, а потім відразу ж подавати до столу.
|