Приготовлений по такому рецепту плов є, по-перше, так би мовити бюджетним варіантом цієї страви - все-таки курятина на порядок дешевше свинини або яловичини, ну а по-друге, досить простим в приготуванні. До того ж їжа приготовлена в горщиках в духовці завжди виходить смачніше і апетитніше! Для того, щоб приготувати плов з курячим м'ясом у горщиках вам будуть потрібні наступні продукти: один великий курячий окорочок, одна головка ріпчастої цибулі, одна велика або дві середні морквини, дев'ять столових ложок рису (бажано довгозернистого), рослинна олія для смаження, приправа для курки, а також чорний мелений перець і сіль за смаком.
Курячий окорочок необхідно гарненько промити холодною водою, після чого порізати на не надто великі шматочки, щедро посипати спеціальної приправою для курки, викласти в сковороду з розігрітим рослинним маслом і смажити на великому вогні протягом п'яти хвилин. Далі на сковорідку до курятині додати натерту на крупній тертці моркву і дрібно порізану цибулю, зменшити вогонь до середнього і тушкувати все разом до готовності м'яса. Готову суміш курки, цибулі і моркви розкласти в три глиняних горщика, зверху всипати по три столових ложки сирого рису, додати перець і сіль за смаком і залити водою так, щоб рідина приблизно на два сантиметри покривала рис. Горщики з вмістом слід відправити в нагріту до 180 градусів духовку і готувати протягом приблизно півгодини.