Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати салат з креветками у в'єтнамському стилі?
Цей салатик, напевно, припаде до душі любителям креветок. Для приготування нам потрібно: Дванадцять великих креветок; Півсклянки горішків кеш'ю; 1/2 ч. ложки перцю чилі; Дві ст. ложки ростить. масла; 100 мл рисового оцту (можна взяти білий); Невеликий качанчик китайської капусти; Морквина; 1 ст. ложка тростинного цукру; 1 шт. цибуля шарлот; Вісім помідорів черрі; Шматочок імбиру, 1 см; Зелень базиліка, м'яти, кінзи; Обсмажуємо на розігрітій олії горішки кеш'ю, дістаємо і викладаємо на бум. рушник. Китайську капусту миємо й тонко шаткуємо. Моркву ріжемо соломкою, цибулю - півкільцями. Помідорчики черрі ріжемо четвертинками. Всі овочі засипаємо в миску і перемішуємо. Робимо заправку: у сотейник наливаємо оцет, висипаємо цукор і чилі, і трохи кип'ятимо. Цукор повинен розчинитися. Остуджуємо і солимо. Креветки і варимо остуджуємо. Зелень дрібно рубаємо. Імбир очищаємо від шкірки і натираємо на тертці (великої). Кешью рубаємо ножем. Висипаємо продукти у велику миску, поливаємо заправкою, перемішуємо й даємо трохи настоятися в прохолодному місці. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |