Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати кукурудзяні оладки?
Зараз в магазинах і на ринку можна знайти будь-яку муку - рисову, гречану, пшеничну, житню, кукурудзяну та різну іншу. А значить, і з млинцями-оладками можна експериментувати і готувати їх з різного борошна. Ось один з незвичайних рецептів - оладки з кукурудзяної і пшеничної муки.
Що знадобиться для приготування
300 мл нежирного кефіру
50 грам цукру
Півчайної ложки солі (за смаком)
Два яйця
Приблизно 100 грам кукурудзяного борошна
Півсклянки пшеничного борошна (або трохи більше)
Рослинна олія для смаження оладок
Чайна ложка розпушувача для тіста

Приготування

Збийте яйця, влити кефір і насипте в цю суміш кукурудзяне борошно. Дайте трохи постояти щоб борошно розбухла. Потім додайте цукор, сіль. Пшеничне борошно просійте і змішайте з розпушувачем. Додайте до кукурудзяній муці. Все ретельно змішайте, щоб вийшло тісто без грудочок середнє по густоті. Якщо хочете, щоб оладки вийшли більш пишними, то крім розпушувача покладіть ще трохи соди, погашеної оцтом.
На сковорідці розігрійте дві столові ложки олії. Викладіть по столовій ложці тесту на невеликій відстані. Випікайте оладки на середньому вогні до рум'яного кольору. Потім переверніть і підрум'яньте другу сторону.
Подавайте оладки гарячими зі сметаною, медом, варенням або згущеним молоком. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: Борошно, оладки
Як приготувати смачний пісний борщ?
Як приготувати ліниві млинці з шинкою і сиром?
Чим найкраще фарширувати яйця?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: