Звичайно ж, полуницею в цьому салатик навіть і не пахне, але походження такого цікавого назви стає зрозумілим варто тільки поглянути на готову страву - салат оформлений у вигляді полуниці, тому виходить дуже красивим і ошатним. Ну а ще одним з переваг салату "Полуничка" є його чудовий смак, дуже насичений і разом з цим весняний. Необхідні для приготування салату "Полуничка" інгредієнти: 250-300 грамів відвареної курячої грудинки, 200 г печериць, дві-три столові ложки рослинної олії (для смаження), одна середня ріпчаста цибулина, 150 г сиру твердих сортів, один свіжий огірок, 300 грамів свіжих помідорів, п'ять столових ложок майонезу, сіль за смаком.
Спочатку потрібно підготувати продукти: куряче м'ясо і очищений ріпчасту цибулину дрібно порізати; твердий сир натерти на дрібній тертці; ретельно вимиті печериці нарізати невеликими скибочками і обсмажити до готовності на рослинному маслі; Помідори вимити і порізати на маленькі шматочки. На плоске блюдо викладати шарами у формі полуниці спочатку шар вареного курячого філе і подрібненого лука, який необхідно змастити майонезом і злегка посолити, потім шар дрібно натертого сиру і обсмажені гриби, знову майонез, ну а зверху слід викласти шар подрібнених помідорів. Ну і вже готовий салат прикрасити свіжим огірочком, вирізавши з нього подобу листочків "полуниці".