Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати розсипчасте печиво без яєць?
Розсипчасте, ніжне і дуже просте у приготуванні печиво. Рецепт береться за основу, а далі можна експериментувати з добавками - горішки, родзинки, какао, кориця - словом, додавайте що є в будинку. Але і без добавок воно вийде смачним.
Необхідні продукти
100 грам вершкового масла або маргарину
200 грам борошна
80 грам цукру
Дві чайних ложки розпушувача
Добавки за смаком
Приготування

Масло або маргарин кімнатної температури перемішуємо з цукром і добре розминаємо. Борошно змішати з розпушувачем, додаємо до масла з цукром, замішуємо досить круте тісто. Якщо додаєте прянощі або горішки, додайте їх разом з борошном, інакше потім в круте тісто їх буде складно вмішати.
Перекладаємо тісто в миску, затягуємо харчовою плівкою або накриваємо кришкою і ставимо на півгодини в холодильник.

Від тесту відокремлюємо невеликі шматочки, робимо з них кульки і викладаємо на деко (його потрібно застелити папером для випічки). Злегка сплющує долонькою або виделкою. Між кульками потрібно залишити відстань, при випічці вони збільшаться. Можна покласти тісто в кондитерський мішок і видавити коржики, але врахуйте, що круте тісто і буде видавлюватися з працею.
Випікається печиво 20 - 25 хвилин при температурі 180 градусів. Гарячим воно буде м'яким, а коли охолоне - стане хрустким і розсипчастим.
Категория: Рецепти |
| Теги: круте, тісто
Як готується "Ледачий Бризол"?
Як готується м'ясна запіканка з сиром?
Як приготувати сирну запіканку без борошна?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: