Дивно гарне з вигляду і також просто приголомшливо смачне і апетитне літнє блюдо, яке цілком підійде в якості частування для будь-яких урочистих бенкетів і свят - фарширована цвітна капуста. При цьому варто врахувати, що нічого особливо складного в приготуванні даного страви немає і готується така смакота на диво швидко і просто. Для того, щоб приготувати це блюдо вам знадобляться такі складові: одна середніх розмірів цвітна капуста, 300 грамів м'яса (будь-якого на ваш вибір, але не занадто жирного), одна крупненькая ріпчаста цибулина, одне яйце, 150 г майонезу, один пучок свіжої зелені петрушки, а також чорний перець і сіль за смаком.
Цвітну капусту необхідно промити водою, а після цього викласти в досить великого розміру каструлю, залити водою (і також додати трохи солі) і варити до закипання води, а далі на малому вогні ще близько 10 хвилин, після чого викласти в друшляк і почекати поки капуста охолоне. М'ясо пропустити через м'ясорубку, змішати з дрібно нарубаної ріпчатої цибулею, яйцем, подрібненою зеленню петрушки, а також чорним перцем і сіллю, після чого отриманим фаршем наповнити порожнечі між окремими суцвіттями підготовленої і вже остигнула капусти. Потім вже нафаршировану цвітну капусту необхідно викласти у форму для запікання або на деко і змастити зверху майонезом (також при бажанні можна посипати тертим сиром). Форму з вмістом відправити в добре розігріту духовку і запікати протягом 45-50 хвилин. Готову страву злегка остудити, нарізати на окремі шматочки і подавати зі свіжими овочами.