Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати різдвяний імбирне печиво?
Традиційно різдвяна випічка робиться з великою кількістю прянощів і обов'язково прикрашається глазур'ю або кольоровий декоративної посипкою. Що знадобиться для приготування 150 грам меду 100 грам цукру 125 грам вершкового масла 500 грам борошна Чайна ложка меленої кориці Чайна ложка меленої гвоздики Чайна ложка меленого запашного перцю Півтори чайних ложки меленого порошку імбиру Півтори чайних ложки соди (не гасити!!!) Приготування В каструльку всипаємо цукор, додаємо прянощі, мед і ставимо на невеликий вогонь. При постійному помішуванні тримаємо на вогні, поки цукор повністю не розчиниться, а мед не закипить. Тоді знімаємо і відразу ж додаємо соду. Суміш почне піниться, потрібно почекати поки піна трохи спаде і додати вершкове масло. Розмішати до повного розчинення масла. Маса повинна трохи охолонути і тоді додайте яйце, борошно. Вимісити м'яке, але досить щільне і еластичне тісто. Так як тесту вийде досить багато, одну частину краще прибрати в холодильник, а другу розкачати в пласт, вирізати формочками печиво і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати печиво потрібно хвилин 8-10. Повністю остудити і прикрасити глазур'ю. Для глазурі потрібен один білок, 250 грам цукрової пудри, половина чайної ложки лимонного соку. По густоті маса повинна вийти такий, щоб можна було видавлювати з корнетика і вона не розтікалася. Якщо потрібна кольорова глазур, харчовий барвник розведіть в лимонному соці. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |