Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати різдвяний імбирне печиво?
Традиційно різдвяна випічка робиться з великою кількістю прянощів і обов'язково прикрашається глазур'ю або кольоровий декоративної посипкою.
Що знадобиться для приготування
150 грам меду
100 грам цукру
125 грам вершкового масла
500 грам борошна
Чайна ложка меленої кориці
Чайна ложка меленої гвоздики
Чайна ложка меленого запашного перцю
Півтори чайних ложки меленого порошку імбиру
Півтори чайних ложки соди (не гасити!!!)
Приготування

В каструльку всипаємо цукор, додаємо прянощі, мед і ставимо на невеликий вогонь. При постійному помішуванні тримаємо на вогні, поки цукор повністю не розчиниться, а мед не закипить. Тоді знімаємо і відразу ж додаємо соду. Суміш почне піниться, потрібно почекати поки піна трохи спаде і додати вершкове масло. Розмішати до повного розчинення масла.
Маса повинна трохи охолонути і тоді додайте яйце, борошно. Вимісити м'яке, але досить щільне і еластичне тісто.
Так як тесту вийде досить багато, одну частину краще прибрати в холодильник, а другу розкачати в пласт, вирізати формочками печиво і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати печиво потрібно хвилин 8-10. Повністю остудити і прикрасити глазур'ю.

Для глазурі потрібен один білок, 250 грам цукрової пудри, половина чайної ложки лимонного соку. По густоті маса повинна вийти такий, щоб можна було видавлювати з корнетика і вона не розтікалася. Якщо потрібна кольорова глазур, харчовий барвник розведіть в лимонному соці.
Категория: Рецепти |
| Теги: Печиво, меленої
Як спекти смачні ажурні млинці?
Як готувати банани, запечені з сиром?
Салат з омлетом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: