Коли кількість кабачків на дачі збільшується з кожним днем, кабачкові оладки стають у нас черговим стравою. Дуже просте, ситне і смачне блюдо, до того ж відмінний спосіб прилаштувати урожай. На три середніх кабачка (вага приблизно кілограм) я беру три яйця, хороший пучок кропу або петрушки (що є), два - три зубчики часнику, кілька столових ложок борошна, сіль і чорний мелений перець. Ще для кольору можна додати щіпку куркуми - оладки вийдуть яскравими, різнобарвними.
Якщо кабачки з щільною шкіркою, її обов'язково потрібно зрізати, якщо молоденькі - чистити їх не потрібно. Натираємо кабачки на крупній тертці, віджимаємо сік. Яйця збиваємо, додаємо перець, дрібно нарізану зелень і пропущений через землянку часник. Виливаємо яєчну суміш, кабачки, перемішуємо. Додаємо щіпку куркуми і борошно, я завжди кладу борошна «на око», тісто по густоті має вийти як на звичайні оладки. Солити потрібно в самому кінці, інакше кабачки дадуть сік, і доведеться додавати борошно.
Розігріваємо в сковороді трохи олії (саме трохи, оладки добре вбирають масло і можуть вийти жирними), викладаємо по столовій ложці тесту, лопаткою або ложкою приминаем його, надаємо форму. Обсмажуємо з одного боку до рум'яного кольору, перевертаємо, накриваємо кришкою і готуємо ще 3-4 хвилини, поки низ не підрум'яниться. Дуже смачно зі сметаною, та ще з домашньою аджикою, з томатним соком, зі свіжими помідорками.
Якщо у вас є рецепт - поділіться! Може хто пробував додавати до кабачків інші овочі або манку замість борошна - цікаво, який смак?
|