Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати пшоняну кашу з медом і гарбузом?
Пшоняна каша буде смачніше, якщо її приготувати в духовці. Часу це займе приблизно стільки ж, як і на плиті, але буде гарантовано, що каша не пригорить і рівномірно пропарится. Цей рецепт підійде і для тих, хто постить, якщо не додавати вершкове масло і зварити кашу тільки на воді, не додаючи молоко. Вийде дуже легка і корисна каша. Необхідні продукти Склянку пшона Склянку води Склянку молока дві столові ложки цукру, меду і вершкового масла 700 грам гарбуза Приготування Гарбуз очистити, зрізати волокнисту серединку з насінням. М'якоть нарізати невеликими кубиками. Пшоно промити кілька разів під теплою водою, останній раз промити в гарячій воді. Вода повинна бути чистою. У каструлі закип'ятити склянку води, влити молоко і довести до кипіння. Зняти з вогню і залити рідиною промите пшоно. Залишити хвилин на десять під кришкою. Потім перелити в горщик в якому ви будете готувати кашу, додати цукор, приблизно половину гарбуза, перемішати. Зверху розкласти решту гарбуз, шматочки вершкового масла. Накрити кришкою або затягнути фольгою і поставити в духовку. Томити кашу на невеликому вогні близько години. Температура в духовці 170 - 180 градусів. Готову кашу перемішати з гарбузом, щоб шматочки измельчились, полити медом і подавати до столу. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |