Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати пшоняну кашу з медом і гарбузом?
Пшоняна каша буде смачніше, якщо її приготувати в духовці. Часу це займе приблизно стільки ж, як і на плиті, але буде гарантовано, що каша не пригорить і рівномірно пропарится. Цей рецепт підійде і для тих, хто постить, якщо не додавати вершкове масло і зварити кашу тільки на воді, не додаючи молоко. Вийде дуже легка і корисна каша.
Необхідні продукти
Склянку пшона
Склянку води
Склянку молока
дві столові ложки цукру, меду і вершкового масла
700 грам гарбуза
Приготування

Гарбуз очистити, зрізати волокнисту серединку з насінням. М'якоть нарізати невеликими кубиками.
Пшоно промити кілька разів під теплою водою, останній раз промити в гарячій воді. Вода повинна бути чистою.

У каструлі закип'ятити склянку води, влити молоко і довести до кипіння. Зняти з вогню і залити рідиною промите пшоно. Залишити хвилин на десять під кришкою. Потім перелити в горщик в якому ви будете готувати кашу, додати цукор, приблизно половину гарбуза, перемішати. Зверху розкласти решту гарбуз, шматочки вершкового масла. Накрити кришкою або затягнути фольгою і поставити в духовку. Томити кашу на невеликому вогні близько години. Температура в духовці 170 - 180 градусів.

Готову кашу перемішати з гарбузом, щоб шматочки измельчились, полити медом і подавати до столу.
Категория: Рецепти |
| Теги: каша, кашу
Макарони з ананасами
Як зробити закуску з помідорів з куркою?
Як спекти пиріг з опеньками?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: