Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати пшоняну кашу з гарбузом в горщику?
Рецепт дуже простий хоча б з тієї причини, що в ньому не потрібно дотримуватися строгі пропорції. Покладіть більше гарбуза - якщо ви її дуже любите, або менше - якщо любите молочні каші. Зробіть кашу солодкої або солонуватою - словом, готуйте так, як вам подобається.
Що знадобиться для приготування

Пшоняна крупа
Солодка стигла гарбуз
Молоко
Вершкове масло
Сіль і цукор - за смаком

Приготування

Гарбуз очищаємо від шкірки і волокнистої серединки з насінням, м'якоть ріжемо невеликими кубиками або скибочками. На дно горщика кладемо шматочки вершкового масла, зверху - нарізану гарбуз, додаємо трохи цукру і солі (приблизно дві столових ложки цукру і чайну ложку солі).
Пшоно перебираємо, ретельно миємо під проточною водою. Потім викладаємо в друшляк, промиваємо три рази окропом. Якщо цього не зробити - велика ймовірність того, що пшоно буде гірчити. Можна не ошпарювати крупу тільки в тому випадку, коли ви впевнені в тому, що куплене пшоно не лежало до продажу роками на складі.
Висипаємо промите і ошпаренное пшоно зверху гарбуза, заливаємо молоком. Ставимо горщик в духовку з температурою 170 градусів і готуємо одну годину. Потім дістаємо горщик, кладемо в кашу масло, горщик закутуємо і даємо каші упариться. Через півгодини вона буде повністю готова.
Категория: Рецепти |
| Теги: пшоно, Що
Як приготувати сало «Дамське»?
Як використовується в кулінарії куркума?
Як приготувати гарбузове суфле?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: