Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати пшенично-житні пряники?
Пряники готуються без меду, з цукрового тіста і з великою кількістю прянощів. Можна взяти готову пряну суміш для пряників або скласти свій пряний букет з того, що більше подобається.
Що знадобиться для приготування
Дві склянки пшеничного борошна
Стакан житнього борошна
150 грам вершкового масла
Чайна ложка пряної суміші (кориця, мускатний горіх, імбир в рівних кількостях)
Півтори склянки цукру
¾ склянки води
Одне яйце
Половина чайної ложки розпушувача для тіста
Приготування

Спочатку варимо цукровий сироп. Воду доводимо до кипіння, додаємо цукор і уваливаем до проби на товсту нитку (сироп повинен бути тягучим). Проціджуємо уварений сироп через ситечко, додаємо масло і охолоджуємо суміш до 80 - 90 градусів.

Просіяне борошно змішуємо з прянощами, порціями додаємо до гарячого сиропу, вимішуючи тісто дерев'яною лопаткою. Даємо тісту охолонути до кімнатної температури, додаємо яйце і розпушувач і вимішуємо до однорідного стану. Тісто повинне вийти м'яким. розкачуємо його в пласт, формочками вирізаємо фігурки і випікаємо 10-12 хвилин при температурі 180 градусів.
Остиглі пряники покриваємо глазур'ю або помадкою і прикрашаємо кольоровий декоративної посипкою.
Категория: Рецепти |
| Теги: пряники, градусів
Як приготувати домашню шаурму?
Як спекти вівсяні кекси з маковою начинкою?
Як готується лимонний напій?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: