Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати пшенично-житні пряники?
Пряники готуються без меду, з цукрового тіста і з великою кількістю прянощів. Можна взяти готову пряну суміш для пряників або скласти свій пряний букет з того, що більше подобається. Що знадобиться для приготування Дві склянки пшеничного борошна Стакан житнього борошна 150 грам вершкового масла Чайна ложка пряної суміші (кориця, мускатний горіх, імбир в рівних кількостях) Півтори склянки цукру ¾ склянки води Одне яйце Половина чайної ложки розпушувача для тіста Приготування Спочатку варимо цукровий сироп. Воду доводимо до кипіння, додаємо цукор і уваливаем до проби на товсту нитку (сироп повинен бути тягучим). Проціджуємо уварений сироп через ситечко, додаємо масло і охолоджуємо суміш до 80 - 90 градусів. Просіяне борошно змішуємо з прянощами, порціями додаємо до гарячого сиропу, вимішуючи тісто дерев'яною лопаткою. Даємо тісту охолонути до кімнатної температури, додаємо яйце і розпушувач і вимішуємо до однорідного стану. Тісто повинне вийти м'яким. розкачуємо його в пласт, формочками вирізаємо фігурки і випікаємо 10-12 хвилин при температурі 180 градусів. Остиглі пряники покриваємо глазур'ю або помадкою і прикрашаємо кольоровий декоративної посипкою. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |