Яблука, запечені з червоною смородиною і збитими вершками
Для того, щоб приготувати цей апетитний і дуже легкий літній десерт необхідні наступні продукти: чотири красивих великих твердих яблука, половина склянки цукрового піску, червона смородина та одна склянка збитих вершків. Спочатку яблука необхідно помити, витерти насухо і очистити від шкірки, а потім акуратно вирізати з кожного серцевину з кісточками. Після цього яблука викласти на деко, посипати цукровим піском і поставити в духовку на десять-п'ятнадцять хвилин запікатися. Щоб при запіканні яблука не потріскалися і не прилипли, їх необхідно перед відправкою в духовку проткнути в декількох місцях зубочисткою, а на деко влити невелику кількість води. Запечені яблука дістати з духовки і викласти на блюдо. Після чого дати трохи часу для того, щоб вони охололи. Потім серединку кожного вже охололого яблука заповнити сумішшю з червоної смородини і збитих вершків. Готовий десерт можна прикрасити листочками м'яти і свіжими ягодами.