Персики дуже багато люблять вживати і в сирому вигляді - все-таки ці яскраві і соковиті плоди є також приголомшливо смачними, ось тільки в пиріг, рецепт якого пропонується в даній статті, персики виходять ще більш приємними на смак, ну а сам пиріг виходить просто неймовірно ароматним і дуже апетитним! Для приготування такого смачненького персикового пирога вам знадобляться такі продукти: для тіста - дві з половиною склянки борошна, по одній чайній ложечці солі і цукру, 225 грамів вершкового масла (охолодженого) і близько семи-восьми столових ложок дуже холодної води; для начинки - приблизно 600-700 грамів персиків, дві столові ложки соку лимона, половина склянки борошна, один стакан цукрового піску, одне яйце, по одній чверті чайної ложки солі і меленого мускатного горіха, половинка чайної ложечки кориці і дві столові ложки вершкового масла.
Замерзле вершкове масла необхідно натерти на тертці і змішати до стану однорідної крихти зі сумішшю борошна, цукру і солі, після чого поступово додати в отриману суміш холодну воду і замісити тісто, яке потім потрібно відправити в холодильник щонайменше на годину. Далі тісто слід розділити на дві частини, одну з яких викласти у форму і розподілити таким чином, щоб вийшла основа пирога з високими бортиками. Всередину основи потрібно викласти вимиті і порізані невеликими скибочками персики змішані з цукром, а також корицею, мускатним горіхом і сіллю. Зверху на персикову начинку необхідно викласти шматочки вершкового масла і накрити пиріг розкатаним до потрібного розміру рештою тестом. Верх пирога і його краю в місцях скріплення основи і верхньої частини тесту слід змастити збитим яйцем, а також пиріг потрібно місцями наколоти виделкою, після чого відправити форму в гарячу духову піч і випікати протягом 40-45 хвилин. Перед подачею персиковий пиріг необхідно остудити і нарізати порціями.