Такий легкий і простий і в приготуванні, і за продуктовим складом пиріг з листкового тіста чимось віддалено нагадує піцу, то є чудово підходить для того, щоб перекусити їм в теплій домашній обстановці за переглядом телевізора. Готується він дуже швидко і просто (разом з власне випіканням ви навряд чи витратите на це більше години), так і розходиться, тобто з'їдається прямо-таки в один момент... Для того, щоб приготувати запропонований тут пиріг з листкового тіста з помідорами вам будуть необхідні наступні складові: листкове тісто (можна купити упаковку вже готового тіста в магазині або приготувати самостійно заздалегідь), два досить великих помідори (стиглих, але тверденьких), 100 г шинки, 150 г копченого ковбасного сиру, зелений лук і зелень петрушки або кропу (за вашим вибором), сіль і мелений чорний перець, невелика кількість вершкового масла.
Ну а сам процес приготування, як вже згадувалося вище, прямо-таки на здивування простенький. Помідори, шинку і копчений сир необхідно нарізати не товстими скибочками. Вершкове масло розтопити. Всю зелень дрібно нарубати. Листкове тісто треба розкачати досить тонко і викласти таким чином, щоб вийшли високі бортики в круглу жароміцну форму для випічки, яку попередньо слід застелити папером для випічки або ж змастити рослинним або вершковим маслом. На тісто викласти шаром кружечки помідорів і посипати їх перцем і сіллю, після чого накрити шаром нарізаної шинки і полити розтопленим вершковим маслом. Краї тіста злегка загорнути всередину пирога і поставити форму з ним на 20 хвилин у гарячу духовку (температура потрібна 180 градусів), а після дістати пиріг і викласти зверху на нього шаром кружечки копченого ковбасного сиру і випікати ще близько п'яти хвилин (сир повинен розтанути). Ще гарячим пиріг слід посипати подрібненою зеленню, подавати ж уже тоді, коли випічка добре охолоне.