Коли хочеться пиріжків, але немає часу возитися з дріжджовим тістом, можна зробити великий наливна пиріг. Економиться і час, і сили, і при цьому виходить непогана домашня випічка. Начинку можна підбирати по своєму смаку або приготувати одну з найпростіших - з варених яєць і зеленого лука.
Для тесту потрібно розтопити 150 грам вершкового масла або маргарину (що є), остудити до кімнатної температури. Влити 400 мл кефіру, покласти дві столові ложки цукру і чайну ложку солі (кількість солі і цукру залежить від начинки - якщо вона нейтрального смаку - побільше, якщо солона або гостра - менше), два яйця. Збити суміш віночком або міксером і всипати 350 - 400 грам борошна і півтори чайних ложки розпушувача. Розмішати щоб не було грудочок. Тісто має вийти досить густим, приблизно як дуже густа сметана.
Для начинки відваріть два - три яйця круто, дрібно їх порубаєте. Наріжте зелену цибулю, посоліть його і злегка потисніть руками щоб став м'яким і осел. Поперчіть, змішайте з яйцями. Форму для випічки змастіть маслом, вилийте половину тіста, викладіть начинку і залити рештою тестом. Випікайте в гарячій духовці 30 - 40 хвилин, підтримуйте температуру близько 200 градусів. Готового пирога дайте охолонути і потім нарізайте шматочками.