Така страва стане улюбленим у вашій родині. Соус песто підходить до будь-яких видів макаронних виробів. Готується соус легко (всі складові блендером подрібнюються), зберігати його можна в холодильнику протягом двох днів. Знадобиться: 50 грам кедрових горішків, пармезану (будь-якого іншого сиру, якщо пармезану немає в наявності) сто грам, паста (макарони будь-які), базилік зелений, олія оливкова. Сіль, перець і часник. Як готується страва: макарони відварюють у солоній воді. Якщо ви переваріть макарони - вони злипнуться і страва не буде виглядати апетитно!
Далі листочки базиліки промиваються, перекладаються в блендер, додаються горішки, часник, олія оливкова, сіль і перець. Всі подрібнюється. Якщо соус дуже густий - додайте олії. До речі, можна замість оливкової олії доводити соус песто до більш рідкої консистенції рафінованим соняшниковою олією. Соус теж буде смачним! Викладіть в тарілку пасту (макарони), зверху викладіть гіркою соус песто і прикрасьте парою листочками базиліку. Приємного!