Як варити полуничне варення за перевіреним рецептом?
Перший місяць літа ще не є самим "гарячим" для господинь поспішають запастися всілякими вітамінними заготовками на зиму, але тим не менше про деякі речі слід попіклується саме зараз - наприклад, як раз на початку літа необхідно варити варення з полуниці, сезон дозрівання якої швидко закінчується. У даній статті якраз пропонується хороший і перевірений часом рецепт смачного і корисного варення з полуниць, а основною його особливістю є використання такого несподіваного інгредієнта, як горілка. Перелік складових, які будуть потрібні вам для того, щоб зварити полуничне варення з даного рецептом: три кілограми полуниці, два кілограми цукрового піску, 100 мл горілки, ну і одна чайна ложечка лимонної кислоти.
Саме приготування варення дуже просте і відрізняється тільки тим, вимиті, очищені ягідки суниці слід перед тим, як скласти в каструлю відповідного розміру, вмочити в горілку (кожну окрему ягідку), після чого полуницю засипати цукром і залишити в такому вигляді на ніч у холодильнику. Далі варення потрібно варити до закипання і тоді до полуниці потрібно додати лимонну кислоту і зняти з вогню, а після цього варення слід довести до кипіння ще п'ять-шість раз, ну а в останній раз кип'ятити протягом 10 хвилин і відразу ж розлити по банках.