>Ще одне літнє блюдо - панцанелла. Мабуть, таке ж традиційне в Італії, як грецький салат в Греції. Через свою простоту в приготуванні якогось чіткого рецепту салату немає, але певні принципи все ж доведеться дотримуватися. Для приготування панцанелли для 4-х чоловік знадобиться: 5 стиглих помідорів, 1 цибулина (червона), 1 огірок, 3-4 столові ложки оливкової олії, чорний перець, сіль, трохи винного оцту, 500 грам черствого білого хліба. Бажано тосканського, але оскільки дістати його не так просто, підійде і звичайний білий. Він повинен бути не дуже черствим - щоб можна було нарізати шматочками.
Отже, черствий хліб наріжемо шматочками і замочимо в холодній воді, додамо щіпку солі. Коли хліб набере води (зазвичай достатньо 20 хвилин), його необхідно віджати і перекласти в салатницю. Овочі нарізаємо наступним чином: огірки подрібніше, помідори побільше, а лук і зовсім дрібними шматочками. Грубо рвемо листя базиліка і додаємо до хліба.
Поливаємо все це оливковою олією, перемішуємо, додаємо сіль і перець за смаком і ставимо в холодильник на кілька годин. Перед самою подачею салат необхідно буде збризнути оцтом і ще раз перемішати.