Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати мафіни з морквою?
Це рецепт солодких мафінів, але з морквою можна готувати і закусочні мафіни або кекси. В солодке тісто додається родзинки, прянощі, мед і лимонна цедра, а начинка робиться з вареного згущеного молока. Дуже смачно і незвично! Що знадобиться для приготування Два яйця Півтори склянки борошна Чотири варених моркви (середніх) Жменю родзинок Дві чайних ложки тертої лимонної цедри Дві чайних ложки розпушувача 100 грам цукру Дві чайних ложки меду На кінчику чайної ложки імбиру, кориці і ваніліну Півсклянки олії без запаху Варена згущене молоко для начинки Приготування Родзинки ненадовго заливаємо окропом, воду зливаємо і кладемо родзинки разом з очищеною морквиною в блендер. Подрібнюємо в пюре. Збиваємо яйця з цукром до однорідності, додаємо мед. Ще раз збиваємо. Вливаємо пюре з моркви і родзинок, рослинне масло. Перемішуємо ложкою. Всипаємо просіяне борошно, спеції, розпушувач, лимонну цедру і все ретельно вимішуємо. У кожну формочку кладемо по чайній ложці тесту, потім робимо поглиблення і викладаємо в нього згущене молоко. Знову кладемо чайну ложку тесту, закриваємо начинку. Випікаємо мафіни в духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно на 20-25 хвилин. Подаємо теплими, з чаєм або молоком. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |