Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати курку з рисом в горщиках?
Дуже зручне порційне блюдо, в якому можна коригувати кількість м'яса, овочів і рису в кожній порції в залежності від того хто що любить. Можна робити і зі свининою, тоді вийде експрес-плов.
Необхідні продукти (пропорції довільні)

Куряче філе (або будь-куряче м'ясо без кісток)
Рис
Морквина
Ріпчасту цибулю
Сіль і спеції (спеції за смаком)
Рослинна олія
Вершкове масло

Приготування

Морквину тремо на крупній тертці, цибулю ріжемо півкільцями. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками. Рис промиваємо кілька разів в проточній воді.
Розігріваємо в сковороді олію, додаємо шматочок вершкового. Обсмажуємо до рум'яної скоринки м'ясо на сильному вогні. Достатньо кілька хвилин, сильно смажити не потрібно. Викладаємо м'ясо на тарілку. У тому ж маслі обсмажуємо моркву і цибулю до м'якості.
На дно горщика кладемо овочі, потім - шматочки м'яса. Додаємо спеції і сіль, можна покласти трохи свіжої зелені. Засипаємо рис (для невеликого горщика приблизно по три столових ложки на кожен). Вливаємо воду або бульйон так, щоб рис був покритий рідиною на палець. Ставимо горщики в холодну духовку, поступово прогріваємо її до 180 градусів і готуємо близько години. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, м'ясо
Як готується салат з куркою і яєчними млинцями?
Риба з яблуками
Як приготувати щавлевий суп з яловичиною
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: