Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати курку з рисом і маслинами?
Цей рецепт для приготування курки в порційних горщиках. Великий плюс цієї страви в тому, що виходить одночасно і основну страву, і гарнір. Ароматно, ситно і смачно. Що знадобиться для приготування Три стегенця (або шматочки курки) 200 грам печериць Дві цибулини Дві помідори Жменю маслин без кісточок 12 столових ложок рису Щіпка куркуми Сухий базилік, чорний перець і сіль за смаком Приготування З шматочків курки знімаємо м'ясо, нарізаємо не дуже крупно і обсмажуємо хвилин п'ять. Перекладаємо в горщики. Цибулю ріжемо півкільцями, печериці - четвертинками. Обсмажуємо все разом з тій же сковороді, де смажилася курка. Викладаємо на куряче м'ясо. Далі в горщики кладемо шар нарізаних кружечками маслини, помідори (їх потрібно нарізати невеликими кубиками, шкірку з помідорів знімаємо). У кожен горщик насипати по чотири столові ложки рису, приправляємо дрібкою базиліка, куркумою, солимо за смаком. Вливаємо води стільки, щоб вона покрила рис шаром товщиною в палець. Ставимо горщики в холодну духовку, робимо невеликий вогонь і прогріваємо до 180 градусів. При такій температурі страва готується одну годину. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |