Рецепт даного яблучного десерту належить до китайської кухні, ну відрізняється і виділяється подібне ласощі з ряду інших подібних нехитрих десертів прямо-таки дивовижною простотою в приготуванні і склад страви, ну і також чудовим неповторним смаком і цікавою консистенцію готового десерту - одночасно і ніжною. і хрусткою з-за карамелі. Інгредієнти, які знадобляться для того, щоб зробити яблука в клярі і карамелі за цим рецептом: чотири яблука середніх розмірів, 100 грамів пшеничного борошна, одне куряче яйце, 100 грамів цукрового піску, 100 мл холодної води, ну і також рослинне масло без запаху (дві столові ложки для карамелі і ще для обсмажування).
Спочатку слід підготувати яблука, тобто очистити їх від шкірки і серцевинки і потім порізати не дрібні скибочки. Борошно потрібно змішати з холодною водою до однорідного стану, потім додати до одержаної маси збите окремо куряче яйце. У сковороді розігріти олію, після чого занурювати скибочки яблук в кляр і обсмажують до рум'яного кольору, при цьому кількість масла повинно бути таким, щоб повністю покривати обжариваемые яблука в клярі. Далі йде приготування карамелі: необхідно розігріти в сковорідці вказану кількість рослинної олії і додати в нього цукор, після чого готувати на середньому вогні, постійно помішуючи до тих пір, поки не вийде карамель. Ну і у вже готову і ще гарячу карамель викласти шматочки яблук в клярі і акуратно перемішати-обваляти їх таким чином, щоб скибочки повністю і зі всіх боку вкрилися карамельної плівку.