Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати курку в «хлібній» тарілці?
Ще один пиріг - перевертиш, на цей раз з м'ясом, і він цілком може претендувати на роль центрального страви на дружньому або сімейне застілля. Готувати можна з куркою або зі свининою, додати картоплю або гриби. Що знадобиться для приготування Куряче м'ясо (крильця, стегенця, гомілки або шматочки філе) Приправи і спеції за смаком Сіль, чорний мелений перець Рослинна олія Багато ріпчастої цибулі або цибулю - порей Для тіста (на велику порцію) 500 мл кефіру Два яйця Столова ложка рослинного масла дві чайних ложки солі і цукру Чайна ложка соди (погасити оцтом) 600 - 700 грам борошна (приблизно) Приготування Якщо сковорідка або форма невелика, то тесту потрібно зробити половину. Збити яйця з цукром і сіллю, влити кефір, масло, покласти соду і просіяне борошно. Замісити м'яке тісто. Цибулю нарізати півкільцями. Якщо готуєте зі свинини, то її потрібно нарізати невеликими плоскими шматочками і відбити. Налити на дно форми рослинного масла, змастити дно і борти. Викласти шар різаного цибулі, посипати спеціями, сіллю, потім м'ясо або курку (викладати щільно один шматок до іншого і «парадної» стороною на дно з урахуванням того що готовий пиріг перевернеться). Приправити м'ясо улюбленими приправами, посолити, зверху викласти ще шар цибулі. З тіста розкачати корж і накрити м'ясо. Краєчки підвернути трохи всередину до м'яса, але залишити бортики. Потім і бортики підвернути всередину, повинен вийти як би колобок з тіста. Поставити в гарячу духовку, випікати 45 хвилин при температурі 180 градусів. Готового пирога дати відпочити хвилин десять, сік злити в піалу, пиріг накрити плоским стравою і перевернути. Полити соком і відразу подавати до столу. Розрізається пиріг гострим ножем навколо кожного шматочка і подається разом з тестом. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |