Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати курку в «хлібній» тарілці?
Ще один пиріг - перевертиш, на цей раз з м'ясом, і він цілком може претендувати на роль центрального страви на дружньому або сімейне застілля. Готувати можна з куркою або зі свининою, додати картоплю або гриби.
Що знадобиться для приготування
Куряче м'ясо (крильця, стегенця, гомілки або шматочки філе)
Приправи і спеції за смаком
Сіль, чорний мелений перець
Рослинна олія
Багато ріпчастої цибулі або цибулю - порей

Для тіста (на велику порцію)

500 мл кефіру
Два яйця
Столова ложка рослинного масла
дві чайних ложки солі і цукру
Чайна ложка соди (погасити оцтом)
600 - 700 грам борошна (приблизно)
Приготування

Якщо сковорідка або форма невелика, то тесту потрібно зробити половину. Збити яйця з цукром і сіллю, влити кефір, масло, покласти соду і просіяне борошно. Замісити м'яке тісто.
Цибулю нарізати півкільцями. Якщо готуєте зі свинини, то її потрібно нарізати невеликими плоскими шматочками і відбити. Налити на дно форми рослинного масла, змастити дно і борти. Викласти шар різаного цибулі, посипати спеціями, сіллю, потім м'ясо або курку (викладати щільно один шматок до іншого і «парадної» стороною на дно з урахуванням того що готовий пиріг перевернеться). Приправити м'ясо улюбленими приправами, посолити, зверху викласти ще шар цибулі.

З тіста розкачати корж і накрити м'ясо. Краєчки підвернути трохи всередину до м'яса, але залишити бортики. Потім і бортики підвернути всередину, повинен вийти як би колобок з тіста. Поставити в гарячу духовку, випікати 45 хвилин при температурі 180 градусів. Готового пирога дати відпочити хвилин десять, сік злити в піалу, пиріг накрити плоским стравою і перевернути. Полити соком і відразу подавати до столу.
Розрізається пиріг гострим ножем навколо кожного шматочка і подається разом з тестом.
Категория: Рецепти |
| Теги: м'ясо, пиріг
Як приготувати смачний пісний борщ?
Рецепт дуже ніжних млинців
Овочевий суп з м'ясними фрикадельками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: