Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати курячу грудку з сальсою з яблук?
Куряча грудка - м'ясо корисне і дієтичне. Одне погано - саме по собі воно сухе, і не має вираженого смаку, тому швидко набридає. Спробуйте приготувати куряче філе за цим рецептом, під солодкувато-гострим соусом. На калорійність страви соус ніяк не вплине, а у курячого м'яса з'явиться пікантна нотка. Що знадобиться для приготування Два курячих філе (без кісточки та шкіри) Сіль, мелений чорний перець, сік лимона Для сальси нам потрібно: Одне середнє яблуко кисло-солодкого смаку Дві столових ложки меду Один невеликий болгарський перчик Чверть чайної ложечки будь-якого гострого соусу (чилі, табаско) Сіль, мелений перець, лимонний сік або сік одного середнього лайма Листочки свіжої м'яти або м'ята сушена Приготування Гострим ножем з тонким лезом розрізаємо кожну грудку уздовж на два пласта. Легенько відбиваємо. Скроплюємо соком лимона або лайма, солимо, приправляємо перцем. Даємо просочитися. Включаємо духовку, розігріваємо до 180 градусів. Хвилин через 15-20 кладемо філе в форму для запікання (не забудьте її змастити маслом). Запікаємо хвилин десять, не більше, щоб не пересушити м'ясо. Поки маринується філе куряче і запікається, робимо сальсу. Яблуко і перець ріжемо дуже дрібними кубиками. У салатнику змішати рубану або сушену м'яту, мед, сік лайма, гострий соус, мелений перець і сіль. Додаємо яблуко. Сальса готова. Виймаємо з духовки курячі грудки, щедро присмачую сальсою і відразу подаємо. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |