Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати курячу грудку з сальсою з яблук?
Куряча грудка - м'ясо корисне і дієтичне. Одне погано - саме по собі воно сухе, і не має вираженого смаку, тому швидко набридає. Спробуйте приготувати куряче філе за цим рецептом, під солодкувато-гострим соусом. На калорійність страви соус ніяк не вплине, а у курячого м'яса з'явиться пікантна нотка.
Що знадобиться для приготування
Два курячих філе (без кісточки та шкіри)
Сіль, мелений чорний перець, сік лимона

Для сальси нам потрібно:

Одне середнє яблуко кисло-солодкого смаку
Дві столових ложки меду
Один невеликий болгарський перчик
Чверть чайної ложечки будь-якого гострого соусу (чилі, табаско)
Сіль, мелений перець, лимонний сік або сік одного середнього лайма
Листочки свіжої м'яти або м'ята сушена

Приготування

Гострим ножем з тонким лезом розрізаємо кожну грудку уздовж на два пласта. Легенько відбиваємо. Скроплюємо соком лимона або лайма, солимо, приправляємо перцем. Даємо просочитися. Включаємо духовку, розігріваємо до 180 градусів.

Хвилин через 15-20 кладемо філе в форму для запікання (не забудьте її змастити маслом). Запікаємо хвилин десять, не більше, щоб не пересушити м'ясо.

Поки маринується філе куряче і запікається, робимо сальсу. Яблуко і перець ріжемо дуже дрібними кубиками. У салатнику змішати рубану або сушену м'яту, мед, сік лайма, гострий соус, мелений перець і сіль. Додаємо яблуко. Сальса готова.

Виймаємо з духовки курячі грудки, щедро присмачую сальсою і відразу подаємо.
Категория: Рецепти |
| Теги: Перець, сік
Як зробити йогуртовий торт без випічки?
Рецепт млинчиків на воді і молоці
Суп м'ясний з овочами в горщику
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: