Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати картоплю під шубою?
Для цього рецепта вибирайте крахмалистый картоплю, він при запіканні стане дуже ніжним, розсипчастим і добре просочиться соусом. Що знадобиться для приготування Кілограм картоплі Чотири столових ложки рослинного масла Два - три зубчики часнику Чайна ложка сушеного чебрецю Чайна ложка мускатного горіха Сіль і перець за смаком Пучок зеленої цибулі (або зелені) для посипання Для соусу 200 грам нежирної сметани 200 грам шинки (або ковбаси) 200 грам тертого сиру Столова ложка лимонного соку Одна цибулина Приготування Картоплю очистити, нарізати тонкими кружечками. Скласти в поліетиленовий пакет, влити туди масло, засипати все спеції (їх можна підбирати по своєму смаку), сіль, часник (його пропустити через часникодавку) і енергійно потрясти, щоб картопля була повністю покрита маслом і спеціями. Можна це зробити і в каструлі щільно закритою кришкою. Викласти картоплю у форму, розрівняти і поставити в гарячу духовку. Запікати на середньому вогні до напівготовності (приблизно півгодини, час залежить від сорту картоплі). Для соусу цибулю дрібно порубати, шинку або ковбасу нарізати невеликими кубиками, натерти на дрібній тертці сир. Змішати всі інгредієнти зі сметаною, заправити лимонним соком, залити картоплю соусом і запікати ще хвилин двадцять. Готову страву посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею або зеленню. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |