Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати картопляно-гречану запіканку?
Для цієї запіканки потрібна гречана каша, варену картоплю і тушковані в сметані гриби. Можна визначити в неї залишки гречки і картопляного пюре і вийде незвичайне і дуже смачне блюдо. Варіант безпрограшний - гречку і картоплю люблять усі!
Необхідні продукти
300 грам шампіньйонів
200 грам сметани
Чайна ложка борошна
Три великих цибулини
Картопляне пюре
Гречана каша
Рослинна олія
Вершкове масло
Сіль і чорний перець
Сушений або свіжий кріп
Тертий сир
Приготування

Відваріть до гречку готовності. Відваріть картоплю і розімніть його в пюре (молоко не додавайте), посоліть, приправте вершковим маслом.
Гриби наріжте пластинами. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте в рослинному маслі. Перекладіть на блюдо, в тій же сковорідці обсмажте гриби. Коли рідина з грибів випарується, посоліть і поперчіть, викладіть до грибів приблизно третина обсмаженої цибулі.
Сир натріть на дрібній тертці. Відкладіть третина для верху запіканки, залишився сир розділіть на дві частини.
У сметану додайте чайну ложку борошна. Половину сметани, додайте до грибів, прогрійте і через пару хвилин зніміть сковорідку з вогню. Додайте до грибів половину тертого сиру.
Частину смаженої цибулі додайте до картоплі, частина - до гречки. Додайте до гречки залишився сир, картоплю - кріп.
У форму викладіть картоплю нижнім шаром. Потім шар грибів. Наступний шар - гречка з сиром. Залийте залишилася сметаною, зверху посипте сиром.
Запікайте в духовці на середньому вогні до розплавлення сиру. Відразу запіканку не розрізайте, дайте їй постояти хвилин 20, тоді вона не буде розсипатися.
Категория: Рецепти |
| Теги: картоплю, грибів
Як приготувати овочеву запіканку «Південна»?
Рулет з яловичого фаршу
Як готується бананова гранола?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: