Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати картопляно-гречану запіканку?
Для цієї запіканки потрібна гречана каша, варену картоплю і тушковані в сметані гриби. Можна визначити в неї залишки гречки і картопляного пюре і вийде незвичайне і дуже смачне блюдо. Варіант безпрограшний - гречку і картоплю люблять усі! Необхідні продукти 300 грам шампіньйонів 200 грам сметани Чайна ложка борошна Три великих цибулини Картопляне пюре Гречана каша Рослинна олія Вершкове масло Сіль і чорний перець Сушений або свіжий кріп Тертий сир Приготування Відваріть до гречку готовності. Відваріть картоплю і розімніть його в пюре (молоко не додавайте), посоліть, приправте вершковим маслом. Гриби наріжте пластинами. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте в рослинному маслі. Перекладіть на блюдо, в тій же сковорідці обсмажте гриби. Коли рідина з грибів випарується, посоліть і поперчіть, викладіть до грибів приблизно третина обсмаженої цибулі. Сир натріть на дрібній тертці. Відкладіть третина для верху запіканки, залишився сир розділіть на дві частини. У сметану додайте чайну ложку борошна. Половину сметани, додайте до грибів, прогрійте і через пару хвилин зніміть сковорідку з вогню. Додайте до грибів половину тертого сиру. Частину смаженої цибулі додайте до картоплі, частина - до гречки. Додайте до гречки залишився сир, картоплю - кріп. У форму викладіть картоплю нижнім шаром. Потім шар грибів. Наступний шар - гречка з сиром. Залийте залишилася сметаною, зверху посипте сиром. Запікайте в духовці на середньому вогні до розплавлення сиру. Відразу запіканку не розрізайте, дайте їй постояти хвилин 20, тоді вона не буде розсипатися. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |