Такий традиційний італійський десерт (а точніше навіть буде сказати традиційний для Сицилії, як стає зрозумілим вже з назви страви) являє собою ніжні хрусткі вафельні трубочки з начинкою з ароматного і смачного сирного крему - одним словом не десерт, про прямо-таки смакота! Таке оригінальне ласощі чудово підійде для подачі в урочистих випадках і на свята. необхідні Інгредієнти для приготування десерту "Каннолі а-ля сициліана": 30 грамів вершкового масла, 300 г пшеничного борошна, 15 г порошку какао, маленька щіпка солі, дві столові ложки цукрового піску, один стакан білого столового вина, 300 г сирного сиру (також підійде і звичайний сир), два яйця, одна столова ложка рому, 100 грамів цукрової пудри, 80 мілілітрів вершків середньої жирності, ну і цукати.
Приготувати тісто для вафель змішавши борошно, цукор і щіпку солі, м'яке вершкове масло і какао порошок, а також додати біле вино, потім тісто обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на одну годину. Охолоджене тісто тоненько розкачати (товщиною в пів сантиметра) і порізати на квадратики (зі стороною близько 8-9 сантиметрів), а потім ці квадратики обернути навколо спеціальних заготовок для приготування вафель (їх можна зробити самостійно з щільної фольги), викласти на деко і випікати в гарячій духовій печі приблизно 20 хвилин. Готові вафельні трубочки потрібно остудити. Сирний сир (або сир) слід змішати і розтерти до однорідної маси з вершками і цукровою пудрою, додати в суміш ром і охолодити в холодильнику, а тим часом гарненько збити яєчні жовтки до утворення міцної піни. Білкову і сирну маси акуратно змішати і знову охолодити, після чого наповнити отриманим кремом трубочки і їх прикрасити цукатами.