Якщо на вашому дачній ділянці багатий урожай вишні, не поспішайте варити з неї варення і робити компоти. Як відомо, максимальна кількість корисних речовин зберігається в тих фруктах, що не пройшли теплову обробку. Тому частина ягід краще заморозити, і потім готувати з вишнею смачні і корисні страви. Вишня для заморозки повинна бути стиглою. Зібрані ягоди переберіть, видалити всі пошкоджені, гнилі і перезрілі ягоди. Приберіть все сміття і плодоніжки. Покладіть ягоди у велику каструлю, повністю залийте їх холодною водою. Вимийте ягоди, обережно перетираючи їх руками. Витягніть вишню з води руками і перекладіть її в друшляк. При цьому вся грязь, смытая з вишень і осіла на дно, залишиться в каструлі. Дайте стекти воді, що залишилася на ягодах.Разложите вишню в один шар на чистому махровому рушнику. Дочекайтеся повного висихання ягід. Складіть вишню в пластиковий контейнер. Врахуйте, що повторне заморожування ягід неприпустима. Заморожуйте їх такими порціями, які взимку зможете спожити за один раз.
Якщо потрібно вишня без кісточок, видаліть їх з вимитих і обсушену ягід за допомогою шпильки, шпильки або спеціального пристосування. Вишню без кісточок розкладіть в контейнери. Закрийте контейнер кришкою і поставте в морозильну камеру при температурі від мінус 18 до мінус 25 градусів.
Можлива заморожування ягід розсипом. Для цього чисті сухі ягоди розсипте в спеціальний піддон, залишаючи між ними відстань 0,5 див. Поставте піддон в морозилку і включіть її на максимальну потужність. Залиште ягоди для замерзання на 3-4 години. Після цього пересипте ягоди в пакет або контейнер і покладіть в морозильну камеру на зберігання. Вишню без кісточок можна заморозити, присипавши її цукровим піском (укласти в контейнер пошарово).