Рецепт сучасного цибульного супу вперше прийшов із Франції сімнадцятого століття, тоді він готувався з кірки сухого хліба або грінку, яловичого бульйону і цибулі. Цей же рецепт більш багатий інгредієнтами, хоча в основі його лежать ті ж самі продукти. Отже, для приготування французького цибульного супу, необхідний наступний набір продуктів: пів кілограма цибулі; один літр темного бульйону з яловичини; 200 грамів білого столового вина; 200 грамів твердого сиру; вершкове масло - близько 20 грамів; дві столові ложки рослинного масла; дві чайні ложки цукрового піску; чотири скибочки білого хліба; зелень петрушки; сіль; чорний мелений перець; лавровий лист. Для початку необхідно в сотейнику розігріти вершкове і рослинне масло. Потім покласти туди цукор і дрібно нарізану цибулю і протушкувати на середньому вогні постійно помішуючи близько двадцяти хвилин, поки вся ця маса не стане коричневого кольору. Додати яловичий бульйон, біле вино, сіль, перець і лавровий листок і варити протягом години на слабкому вогні. Скибочки хліба посипати тертим сиром і запекти в грилі або в духовці до золотистого кольору. Готовий суп розлити по тарілках, посипати подрібненою зеленню петрушки і покласти туди грінки.
|