Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати ягідний манник?
Манник - це смачний кекс, який готується на основі манної крупи. Варіантів і рецептів дуже багато - як простого лепешняку, так і з різними доповненнями у вигляді ягід, фруктів, лимона. За пропонованим рецептом манник можна готувати зі свіжими або замороженими ягодами. Що знадобиться для приготування Склянка манної крупи Склянку води Склянку цукру Половина склянки борошна Половина склянки рослинного масла Половина чайної ложечки соди (погасити оцтом) Щіпка солі Одне яблуко Жменя журавлини Приготування Змішати цукор з манкою, залити водою і дати постояти півгодини, щоб манка розбухла. Кількість цукру може бути і меншим, все залежить від вашого смаку і ягід, які додаєте в тісто. Для солодких ягід буде достатньо дві третини склянки цукру. Влити до набряклої манці рослинне масло, додати гашену соду, просіяне борошно. Розмішати, якщо тісто рідкувате, підсипати ще трохи борошна. Готове тісто по консистенції має бути як густа сметана. Вмішати В тісто шматочки яблука і половину тіста викласти у змащену маслом форму. Висипати на нього журавлину (або інші ягоди) і залити рештою тестом. Заливати треба обережно, щоб ягідки залишилися на місці, тоді після випічки вони будуть у середині пирога - це і смачно, і красиво. Поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, випікати 25 - 30 хвилин. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |