Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати гречані тефтелі?
Традиційно тефтелі готуються з додаванням рису. Але в кулінарії завжди вітаються експерименти і в результаті таких «вольностей» народжуються нові рецепти. Спробуйте замінити в м'ясних тюхтельки рис гречаною крупою - смак звичного страви зовсім інший. Що знадобиться для приготування Півтори склянки вареної гречки (теплою або холодною) 500 грам м'ясного фаршу Один - два яєчних жовтки Дві цибулини Сіль, перець і спеції за смаком Зелень кропу і петрушки (свіжа, сушена, заморожена) 400 грам сметани Рослинна олія Приготування Цибулю дрібно ріжемо і підсмажити в невеликій кількості рослинного масла. З'єднуємо фарш і гречану кашу, додаємо цибулю, спеції, дрібно нарізану зелень, яєчні жовтки. Все вимішуємо до однорідного стану. Гусятницю або казанчк (можна взяти сковороду з високими бортиками) змащуємо маслом. З фаршу робимо невеликі кульки (приблизно з куряче яйце або трохи менше), викладаємо в підготовлений посуд і заливаємо сметанним соусом. Соус можна зробити з сметани з зеленню і додаванням невеликої кількості бульйону або води або просто залити злегка підсоленою сметаною. Накриваємо кришкою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Готуватися тефтелі будуть близько сорока хвилин. Якщо хочете, щоб вони вийшли з апетитною рум'яною скоринкою, хвилин за десять до готовності зніміть кришку і переставте посуд з тюфтельками на верхній ярус духовки. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |