Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати гострий салат з баклажанів?
![]() Що знадобиться для приготування Кілограм баклажанів Дві цибулини Дві морквини Три - п'ять зубчиків часнику Два солодких болгарських перцю Рослинна олія Оцет (за смаком) Мелений чорний перець і мелений коріандр Сіль і цукор за смаком Свіжа зелень (за бажанням) Приготування Баклажани краще вибирати невеликі, вони швидше зваряться. Доводимо воду до кипіння, кладемо баклажани, варимо з моменту закипання сім - десять хвилин (час залежить від величини баклажанів). Кладемо баклажани на похилу дощечку під гніт приблизно на годину (щоб гіркота скла). Нарізаємо баклажани соломкою, також ріжемо соломкою болгарський перець. Цибулю нарізаємо тоненькими кільцями, моркву тремо на крупній тертці. Часник пропускаємо через прес. Всі овочі змішуємо, додаємо зелень і спеції. Солимо за смаком, додаємо трохи цукру. Заправляємо оцтом (краще брати 6% яблучний оцет) і рослинною олією. Перемішуємо, накриваємо і ставимо в холодильник на шість годин. Можна тримати більше - від цього салат тільки смачніше. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |