Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати гірчичний хліб?
Любите ароматний домашній хлібець? Пропоную рецепт гірчичного хліба, який готується на кислому молоці.
Що знадобиться для приготування
Приблизно 600 грамів борошна
20 грам свіжих дріжджів
200 мл. молока
Половина чайної ложки солі
Чайна ложка гірчиці
Щіпка цукру
Чотири столові ложки майонезу
Один яєчний білок

Приготування

Молоко підігрійте, покладіть дріжджі і цукор. Розмішайте, зачекайте поки дріжджі злегка піднімуться (на молоці з'являться бульбашки). Тоді покладіть майонез і гірчицю.
У миску просійте 400 грам борошна, влити дріжджову суміш, додайте сіль. Замісіть тісто, поставте його в тепло. Коли тісто підніметься, обімніть його і додайте ще сто грам борошна, вимісіть тісто ще раз.
Викладіть тісто на деко (його застеліть папером для випічки, папір посипте залишилася борошном), сформуйте батон або круглий хліб. Зробіть на ньому поперечні надрізи ножем, накрийте, залиште в теплі для підйому.
Збийте яєчний білок з ложкою холодної води. Змастіть хліб і поставте в розігріту до 220 градусів духовку. Через 15 хвилин зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте хліб до рум'яної скоринки.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, хліб
Вівсяне печиво з яблуками
Як приготувати гречано-томатні биточки?
Як готується морквяний коктейль?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: