Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати фокаччу з розмарином і оливками?
Фокачча - це той же хліб, але з різними добавками, які можна вмішати в тісто, а можна розкласти зверху на коржику. Крім того, в тісто додають картопляне пюре, роблять його на воді, молоці, кефірі. Є навіть солодкі варіанти фокаччі - з ягодами і фруктами. У цьому рецепті добавка буде з оливок (маслин) і розмарину. Що знадобиться для приготування Дві склянки води Дві чайних ложки сухих дріжджів Чотири склянки борошна (може трохи більше) Сіль Оливкова олія Маслини або оливки без кісточок Столова ложка свіжого розмарину або сушений розмарин Приготування В просторий посуд насипаємо дріжджі, кладемо дрібку цукру і вливаємо трохи води. Розмішуємо, даємо дріжджам постояти хвилин 10, щоб вони діяли і почали працювати. Потім вливаємо іншу воду, додаємо сіль за смаком. Всипаємо чотири склянки борошна, починаємо вимішувати тісто. Коли вся мука буде вмешана, викладаємо тісто на змащене маслом стіл і місимо його хвилин десять. В кінці замісу вливаємо дві - три столові ложки оливкової олії. Тісто повинне вийти м'яким, однорідним. Скачуємо його в кулю, кладемо в змащену маслом посуд, накриваємо і ставимо в тепло. Через півтори години обминаємо, даємо ще раз піднятися і приступаємо до обробленні тіста. Змащуємо деко олією. Тісто ділимо на дві частини. З кожної формуємо круглу корж, перекладаємо на деко. Корж змащуємо маслом, даємо постояти 10 хвилин. Потім встромляємо в нього шматочки маслин, посипаємо розмарином. Залишаємо ще на півгодини для підйому. Перед тим, як ставити тісто в духовку, пальцем по всій поверхні робимо глибокі дірочки. Випікаємо на середньому вогні 25-30 хвилин. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |