Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати фокаччу з прованськими травами?
Фокачча - смачна хлібна коржик. Випікається з різними добавками, наповнювачами, зі звичайного дріжджового тіста на воді або на молоці. В якості начинки - добавки може бути шинка, помідори, цибуля, баклажани, маслини або просто додано ароматні трави, як в цьому рецепті. Що знадобиться для приготування Пакетик сухих дріжджів 350 грам борошна Дві столових ложки рослинного масла 250 мл теплої води Чайна ложка солі Половина чайної ложки цукру Столова ложка сухих прованських трав + дві столові ложки раст. масла для змащення Приготування Дріжджі змішати з цукром, залити теплою водою, розмішати і почекати поки з'явиться шапочка піни. Додати сіль, борошно, дві столові ложки масла і замісити м'яке однорідне тісто. Воно має бути еластичним і не липнути до рук. Покласти його в змащену маслом посуд, накрити, дати піднятися в теплому місці. За часом це займе близько години. Після підйому тісто ще раз добре вимісити. Розділити на кілька частин, з кожної сформувати корж і покласти на змащене маслом деко. Прованські трави змішати з маслом. У кожній хлібині пальчиком зробити поглиблення, змастити підготовленою сумішшю, залишити на півгодини для підйому. Випікати 20 - 25 хвилин при температурі 180 градусів. Сильно не подрумянивать, коржі повинні залишатися светленькие. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |