Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати дріжджові коржі?
![]() Що знадобиться для приготування опари Дві чайних ложки сухих дріжджів Чайна ложка цукру Половина чайної ложки солі 200 грам борошна 100мл. молока 150мл. натурального йогурту Додаємо в опару Одне яйце 350 грам борошна 25 грам вершкового масла Приготування Молоко змішати з йогуртом і злегка підігріваємо, трохи тепліше кімнатної температури. Розводимо в цій суміші дріжджі. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю і цукром, додаємо в рідину. Розмішуємо, стежимо, щоб не утворились грудочки. Опара буде рідкуватий, але борошна більше додавати не потрібно. Накриваємо опару кришкою або рушником і залишаємо в теплі на дві години. Потім додаємо яйце, борошно, починаємо вимішувати тісто. Коли воно стане однорідним, додаємо масло, добре вимішуємо, ставимо підходити в тепло. В процесі підйому тісто потрібно один - два рази обім'яти. Потім ділимо його на кілька частин, формуємо коржі, викладаємо на деко і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку. Випікаємо 10 - 12 хвилин, готові коржі змащуємо вершковим маслом. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |