Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати дріжджові коржі?
Коржі готуються на молоці з додаванням йогурту - дуже незвичайне поєднання продуктів. У тісто можна додати улюблені спеції, трави, можна покласти жменю різаних оливок або приготувати коржі за рецептом, без добавок. Що знадобиться для приготування опари Дві чайних ложки сухих дріжджів Чайна ложка цукру Половина чайної ложки солі 200 грам борошна 100мл. молока 150мл. натурального йогурту Додаємо в опару Одне яйце 350 грам борошна 25 грам вершкового масла Приготування Молоко змішати з йогуртом і злегка підігріваємо, трохи тепліше кімнатної температури. Розводимо в цій суміші дріжджі. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю і цукром, додаємо в рідину. Розмішуємо, стежимо, щоб не утворились грудочки. Опара буде рідкуватий, але борошна більше додавати не потрібно. Накриваємо опару кришкою або рушником і залишаємо в теплі на дві години. Потім додаємо яйце, борошно, починаємо вимішувати тісто. Коли воно стане однорідним, додаємо масло, добре вимішуємо, ставимо підходити в тепло. В процесі підйому тісто потрібно один - два рази обім'яти. Потім ділимо його на кілька частин, формуємо коржі, викладаємо на деко і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку. Випікаємо 10 - 12 хвилин, готові коржі змащуємо вершковим маслом. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |