Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати чатні з гарбуза і яблук?
Чатні - це індійська приправа, дуже смачна, насиченого кисло-солодкого смаку. Вона подається до чого завгодно - рісу, нуту, хлібним коржиків, омлету, Що знадобиться для приготування Кілограм гарбуза 400 грам яблук 200 грам цибулі 250 грам винограду (якщо є) 200 мл яблучного соку 200 мл фруктового оцту Сім столових ложок цукру Дві чайних ложки солі Половина чайної ложки кориці Чайна ложка меленого імбиру Щіпка кардамону Перець чилі - за смаком Приготування Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, ріжемо кубиками. Яблука ріжемо шматочками. Додаємо цукор і сіль, залишаємо на ніч щоб гарбуз і яблука пустили сік. Потім ставимо на вогонь, додаємо подрібнену цибулю, вливаємо яблучний сік і варимо на невеликому вогні до м'якості. Перекладаємо масу в блендер, вливаємо оцет, кладемо всі спеції і подрібнюємо до однорідної маси. Вийшло пюре знову ставимо на слабкий вогонь, варимо приблизно годину, періодично помішуючи. Додаємо виноградини (з них видалити кісточки) і варимо до золотистого кольору. Якщо хочете зберігати чатні довго, то його гарячим потрібно розфасувати по стерильним банкам і закатати. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |