Найбільш ранні сорти найулюбленішою для багатьох ягоди полуниці вже з'явилися на полицях супермаркетів і ринкових прилавках, так що саме зараз настав слушний час для того, щоб відшукувати, дізнаватися і втілювати в життя рецепти всіляких десертів і ласощів з її використанням, ну а пропонований тут полуничний пиріг якраз належить до таких страв з полуниці, які обов'язково варто приготувати! Продукти, які знадобляться для такого пирога: для бісквіта - один стакан цукрового піску, шість яєць, шість столових ложок пшеничного борошна, одна чайна ложка пекарського порошку, одна столова ложка картопляного крохмалю, 30 мл коньяку, пакетик ванільного цукру; для просочення, начинки і прикраси - 500 г жирних вершків, 500 грамів сиру, півтори склянки цукру, вода, 30 мл коньяку, два пакетики желе або желейної заливки для тортів, ну і свіжа полуниця (приблизно кілограм).
Для приготування бісквіта потрібно окремо збити яєчні білки з половиною склянки цукрового піску до стану міцної піни, після чого потроху додати в отриману масу просіяне борошно, крохмаль і пекарський порошок і обережно перемішати все це. До яєчних жовтків додати цукор, що залишився, а також ванільний цукор і коньяк, ну і також збити - маса повинна придбати білястий відтінок і стати досить густий. Далі з'єднати білкову і жовткову суміш і акуратно перемішати, а після викласти в застелену пергаментом роз'ємну форму і випікати в гарячій духовці до готовності і охолодити. Зварити сироп з приблизно склянки цукру і такої ж кількості води з додаванням коньяку, ну і потім отриманою сумішшю просочити розрізаний на три коржа бісквіт. Сир необхідно змішати з цукром, після чого додати вершки і збивати суміш міксером до отримання пишної кремоподібної маси. Полуницю вимити, обсушити і розрізати на половинки. У форму для тортів викласти одну частину бісквіта, на нього викласти шаром половинки полуниці, а потім частину сирно-вершкового крему і накрити другим коржем, з яким проробити те ж саме. На верхній шар пирога викласти тоненький шар крему, а далі слід викласти решту полуницю, яку нарізають тонкими пластинками, ну і зверху все це залити приготовленим по інструкції желе або заливкою і відправити отриману конструкцію в холодильник до повного застигання.
|