Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати ароматний рис з імбиром і цибулею?
Якщо вам набрид звичайний плов або відварений рис, значить, прийшов час пошукати альтернативні рецепти з різними ароматичними і смаковими добавками. Цей рецепт як раз з таких варіантів.
Необхідні продукти
200 грам сухого рису
Одна велика цибулина
Одна велика морквина
Два - три зубчики часнику
Столова ложка нарубаного імбиру
Рослинне масло для смаження
Сіль за смаком
450 мл. води

Приготування

Овочі чистимо, моркву натираємо на крупній тертці, цибулю дрібно рубаємо. Розігріваємо в глибокій сковорідці або сотейнику дві столові ложки рослинної олії, обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо моркву і все разом на слабкому вогні обсмажуємо до м'якості овочів. Дрібно рубаємо часник і разом з подрібненим коренем імбиру додаємо до овочів. Обсмажуємо дві хвилини.

Засипаємо в сотейник промитий рис, перемішуємо так, щоб весь рис став маслянистим. Вливаємо киплячу воду, солимо за смаком, доводимо до кипіння. Робимо маленький вогонь, накриваємо кришкою і готуємо рис близько двадцяти хвилин. Під час приготування якщо потрібно доливаємо ще трохи води.
Такий рис можна приготувати і на курячому або м'ясному бульйоні, він буде більш ситним.
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, обсмажуємо
Тефтелі в томатно-грибному соусі
Як запекти курку в кефірі?
Як готується курка в паприці?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: