Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати ароматний рис з імбиром і цибулею?
Якщо вам набрид звичайний плов або відварений рис, значить, прийшов час пошукати альтернативні рецепти з різними ароматичними і смаковими добавками. Цей рецепт як раз з таких варіантів. Необхідні продукти 200 грам сухого рису Одна велика цибулина Одна велика морквина Два - три зубчики часнику Столова ложка нарубаного імбиру Рослинне масло для смаження Сіль за смаком 450 мл. води Приготування Овочі чистимо, моркву натираємо на крупній тертці, цибулю дрібно рубаємо. Розігріваємо в глибокій сковорідці або сотейнику дві столові ложки рослинної олії, обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо моркву і все разом на слабкому вогні обсмажуємо до м'якості овочів. Дрібно рубаємо часник і разом з подрібненим коренем імбиру додаємо до овочів. Обсмажуємо дві хвилини. Засипаємо в сотейник промитий рис, перемішуємо так, щоб весь рис став маслянистим. Вливаємо киплячу воду, солимо за смаком, доводимо до кипіння. Робимо маленький вогонь, накриваємо кришкою і готуємо рис близько двадцяти хвилин. Під час приготування якщо потрібно доливаємо ще трохи води. Такий рис можна приготувати і на курячому або м'ясному бульйоні, він буде більш ситним. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |