Главная » Статьи » Рецепти |
Смачний яблучний пиріг
n-->Випічка з ароматними яблучною начинкою - не просто черговий черговий десерт. У багатьох сім'ях чаювання, коли на столі красується пиріг з яблук, стає символом єднання всіх домашніх. Господиня неспішно розрізає тепле тісто, намагаючись порівну розподілити всім найніжнішу, що таїть мовою начинку, розкладаючи на десертні тарілочки. Ще мить, і всі почнуть насолоджуватися смаком, підтримуючи розмову. І скоро "цвяхом програми" зникне з обіднього столу!Різноманітні види яблук можна купити цілий рік в супермаркеті. Але намагайтеся вибрати сорти з кислинкою, з високим вмістом пектину, наприклад, Антонівка, Симеринка. Також підходять різновиди Слава переможцям і Коваленковское. Є безліч способів об'єднати яблучка і борошна, додавши різні інгредієнти, перед тим, як відправити в гарячу духовку. Шарлотки, штруделі, тарти, рулети, нарешті, відкриті і закриті вироби. Ми поділимося найбільш вдалими рецептами, хоча кожен кухар впевнений. що володіє особливим секретом, як спекти найсмачніший яблучний пиріг. Пиріг "Цветаевский" Інгредієнти: 2 склянки борошна, 2 склянки сметани, пачка вершкового масла, 1/3 чай. л. гашеного харчової соди, щіпка солі, 1 яйце, 1 склянка цукру, 1 кг антонівки, пакетик ванільного цукру. Приготування: замісити тісто з розм'якшеного масла, солі, половина кількості сметани, соди, борошна, залишивши 2 ст.л. Охолодити півгодини, викласти в прямокутний лоток, розтягнувши і зробивши бортики. Почистити яблучка, тонко нарізати, далі намагатися поставити кожну скибочку, утискуючи в тісто. Змішати залишок сметани та борошна, яйце, цукор, ваніль і полити зверху. Піч близько години при 170ºС. Охолодити, подаючи на стіл. Яблучний пиріг швейцарський Інгредієнти: 2/3 склянки борошна. 2 ст.л. крохмалю, 2 яйця, півсклянки цукру, родзинок і рубаного фундука, пакетик ванільного цукру, 1 чай. л. розпушувача, 2 яблука, цедра одного лимона, по щіпці кориці, імбиру і гвоздики. 3 ст. л. рому, 1 ст. л. товчених сухарів, 1 ст. л масла для змащування. Приготування: форму викласти фольгою і змастити, висипати горіхи, перемішані з цукром. Натерті яблука перемішати з тертою цедрою, прянощами, сухариками, розпареним у гарячому ромі родзинками, розкласти поверх горіхів. В піну збити цукор, яйця, присипати борошно з крохмалем і розпушувачем. Розподілити по начинці. Піч 1 годину при 180ºС. Трохи охолодивши, перевернути, прибрати фольгу. Відкритий яблучний пиріг по-французьки Інгредієнти: 1 склянку борошна, 2 ст. л. вершкового масла, 3 ст. л. крижаної води, 3 яблука, 5 ст.л. абрикосового джему, 1 ст. л. цукру, сіль за смаком, 1/3 чай. л. кориці. Приготування: у комбайні змішати борошно, масло, сіль, цукор, додати води і замісити тісто. Розім'яти за формою і витримати в холодильнику 1 годину. Не чистити яблука, красиво нарізати півмісяцями, розкласти віялом, присипати корицею, полити підігрітим абрикосовим варенням. Випікати півгодини при 200ºC Пиріг "Янтарний" Інгредієнти: по 1 стакану тонкостенному борошна і цукру, 1 яйце, півсклянки вершків, по половині чайної ложечки солі і кориці, півкіло симеринки, півсклянки топленого масла. Приготування: змішати борошно, сіль, вершки, щоб вийшло тісто, як для локшини. Розділити його на 4 частини, всі їх тонко розкачати за розміром глибокої форми. Тоненько порізати очищені яблучка. Викладати тісто шарами, змащуючи маслом, потім яблука, посипаючи цукром і корицею. Зверху вилити масло. Випікаючи при 180ºС, постійно стежити і поливати виділяється соком, поки зверху не утвориться скоринка обпаленої цукру. Пиріг яблучний "заливний" Інгредієнти: склянку борошна, півсклянки сметани і молока (з високим вмістом жиру) і цукрового піску, 1 яйце, сіль і кориця за смаком, 3 яблука. Приготування: у міксері збити борошно тільки з жовтком, сіллю, сметаною і половиною від загальної кількості молока і цукру. Тісто вилити в глибоку круглу форму. Зверху укласти скибочки яблук. Зробити заливку з білка, кориці, залишився молока і цукру. Вилити рівномірно начинку. Піч 40 хв при 170ºC Пиріг яблучний по-українськи Інгредієнти: 3 склянки борошна, 1 ст. л. пресованих дріжджів, 2 склянки молока, пачка вершкового масла, 1 склянка цукру, по 1 чай. л. солі, товченого кардамону і кориці. 1 кг антонівки. Приготування: з дріжджів, солі, борошна та теплого молока замісити тісто, залишити для дозрівання. Розтерти 2/3 масла з половиною цукру і кардамоном, з'єднати з тістом. Як підніметься, розкачати в пласт, товщиною в 2 див. Розкласти, зробивши бортик з джгута, на змащену маслом велику чавунну сковороду. Дати 15 хв підрости і викласти нарізані шматочками яблука, перемішані з цукром і корицею. Зверху розкласти шматочки залишився вершкового масла. На 40 хв в духовку при 190ºC Пиріг голландський яблучний Інгредієнти: 1 склянка борошна, пів пачки вершкового масла, 3 ст. л. сметани, 1 стакан коричневого цукру, по 1 чай. л. розпушувача і ванільною есенції, підлогу чай. л. солі, 3 яблука сорту Гала, Голден або Джонатан, пів склянки апельсинового соку. Приготування: масло розтерти з цукром, збити зі сметаною, лимонним соком, сіллю і ваніллю, присипаючи борошно, замісити тісто. Прямо в нього ввести яблука, нарізані кубиками. Викласти в змащену і припудрену борошном форму. Готувати 50 хв при 180. Охолоджувати 10 хв, потім перекласти на тарілку. "Бабусина" шарлотка Інгредієнти: по склянці борошна і цукру, 4 яйця, 2 ст. л. топленого масла, 5-6 штук кислих яблук, по дрібці солі і кориці. Приготування: збити дочиста цукор, сіль і яйця, поступово присипати борошно, перемішуючи круговими рухами. Змастити форму, розкласти яблука, порізані кубиками, присипати цукром і корицею, залити тестом. Готувати 30 хв при 180ºC Шарлотка "Карамелька" Продукти: по 3 склянки борошна і цукру, 4 яйця, 1 склянка топленого вершкового масла, півкіло сметани (жирної), 5 яблук, 1 склянка подрібнених волоських горіхів, по чайній ложці соди, розпушувача і кориці, підлогу чай. л . ванілі. Приготування: збити до однорідності масло (залишивши 2 ст. л) з половиною кількості цукру, додати сметану, розпушувач, соду, ваніль, яйця, 2/3 борошна. Вилити в глибокий лоток. Очищені яблучка нарізати не дуже дрібно, і розкласти зверху розсипати горіхи, перемішані з корицею і залишком борошна, цукру і масла. Піч 45 хвилин при 170º Шарлотка по-англійськи Інгредієнти: велика черства булка або білий батон, 2 яйця, півлітра молока, склянка цукру, 4 великих яблука, 1 чай. л. кориці. Приготування: хлібні скибки занурити в суміш молока, яєць і 1/3 цукру. Розкласти по дну і країв форми. Запечені яблука розкладати, чергуючи з вимоченим хлібом, пересипаючи цукром і корицею. Вилити залишки молочної суміші на верхній шар хліба. Випікати 20-30 хв при 190ºС, поки зверху не утворюється золотава скоринка. Віденський Штрудель Інгредієнти: 1 склянка борошна, 1 яйце, 2 ст. оливкової олії, 1 чай. л. винного оцту, сіль за смаком, 2 ст. л. теплої води, 3 зелених яблука, півсклянки коринки (дрібного ізюму), півсклянки топленого вершкового масла, 3 ст. л. цукру і товчених панірувальних сухарів, півстакана рому або лікеру, щіпка кориці. Приготування: просіяне борошно змішати з сіллю, зробити ямку, влити в неї яйце, олію і оцет. Місити, доливаючи воду, до отримання еластичного тіста, не прилипающего до пальців. Поділити на 4 рівні частини, скатав кульки, а потім приплюснувши. Коржики змастити м'яким вершковим маслом, скласти по дві штуки, защипывая краю і залишити мінімум на 3 години в холодильнику під тарілкою. Яблука очистити, нарізати пластинками, перемішати з корицею, цукром і попередньо замоченим в теплому алкоголь родзинками. Всі коржі скласти стовпчиком і дуже тоненько розкачати. Змастити олією, посипати сухарями, викласти начинку. Акуратно скрутити рулет, покласти на масляний деко, ще намазати маслом. Випікати 40 хв при 180ºС-20 хв при 130ºС, періодично змащуючи маслом. Яблучний "хліб" Інгредієнти: півкіло черствого хліба з висівками, півтори склянки молока, 2 ст.л. топленого масла, 3 яйця, півсклянки цукрового піску, щіпка кориці. Приготування: натертий хліб залити гарячим молоком для набухання. Далі перемішати з маслом, цукром, яйцями, тертим яблучками і корицею. Готувати 30 хв при 170ºC Пай яблучний Інгредієнти: 2 тонкостінних склянки борошна, 2 пачки вершкового масла, 1 яйце, сіль, 1 ст.л. охолодженої кип'яченої води, 1 склянка цукру, півсклянки води, 6 яблук, 1 чай. л. кориці. Приготування: замісити тісто з половини борошна, вершкового масла, солі і яйця, півгодини охолоджувати під плівкою. Залишок масла і борошна розтопити у великому сотейнику, додавши воду і цукор. Занурити нарізані тонкими пластинками яблука, акуратно розмішати. 2/3 тіста розкачати до розміру форми, щоб були бортики, вирівняти зверху начинку. Залишок тіста, розкачати, нарізати смужками, укласти "решіткою" поверх яблук. Випікати 40 хв при 200ºC Тарт "Татен" (перевертиш) Інгредієнти: 1 тонкостенному стаканчику борошна і цукру, пачка вершкового масла, 1 яйце, 4 яблука, щіпка кориці, півсклянки червоної смородини, 2 ст.л. води Приготування: 2/3 вершкового масла і 1/3 цукру розтерти, присипаючи борошно, зробити крихту. Додати яйце, замісити тісто, загорнути у плівку і покласти на холод. Інше масло і цукор розтопити з корицею і водою в сотейнику, де і будете піч, довести до кипіння, щоб вийшла карамель. Знявши з вогню, розкласти смородину, а потім - дуже тонко порізані яблучка. Тісто розкачати, укласти зверху, ретельно підібравши краєчки. Пекти 30 хв при 200 ºС. Дістати, 5 хв охолоджувати на мокрому рушнику, перевернути на блюдо. Десертна випічка "Ніжність" Інгредієнти: 2 склянки борошна, пачка маргарину, 1 яйце, 1 склянку цукрового піску, 1/4 чай. л. солі, 2-3 яблука, щіпка кориці, 2-3 ст. л. холодної води. Приготування: замісити тісто з борошна, солі, тертого маргарину, жовтки, 3 ст. л. цукру і води. Руками розподілити тісто по круглій формі, приминаючи пальцями, формуючи бортики, наколоти виделкою. Очищені яблука натерти, збити міксером з білком, корицею і цукром. Викласти начинку. Випікати 30-35 хвилин при 180ºC Перед готуванням нарізані яблучка обов'язково побризкати лимонним соком, щоб часточки передчасно не потемніли. Перед тим, як остаточно витягнути випічку, обов'язково перевірити тісто на готовність, проткнувши з дерев'яною паличкою, яка повинна залишатися сухою, без прилиплих крихт. Тоді сміливо діставати з духовки, готуючись перекласти на красиве блюдо. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |