Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати ароматний рис на сковороді?
Для приготування шести порцій ароматного рису нам буде потрібно: півтори склянки довгого білого рису; два з половиною склянки води або бульйону; одна нарізана кубиками цибулина; один нарізаний кубиками червоний болгарський перець; ст. ложка оливкової олії; чверть склянки петрушки; по дрібці шафрану і меленого кайенского перцю; подрібнений зубчик часнику; столова ложка подрібненого свіжого листя орегано; чверть склянки мигдалю; сіль; В невеликій каструльці нагріваємо бульйон, солимо, додаємо шафран. Накриваємо кришкою і нехай настоюється. У великій чавунній товстостінній сковороді нагріваємо олію, зменшуємо вогонь і висипаємо солодкий перець і цибулю. Готуємо до м'якості, але не підрум'янюємо. Засипаємо рис і кайенский перець. Обсмажуємо, постійно помішуючи, п'ять хвилин. Зменшуємо вогонь, додаємо дві ложки петрушки і часник. Вливаємо бульйон, перемішуємо і готуємо до м'якості рису. Прибираємо сковорідку з вогню, вертикальними рухами шумівки «пушим» рис. Додаємо мигдаль, орегано і решту петрушку. Даємо трохи настоятися і їмо із задоволенням. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |