Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати ароматний рис на сковороді?
Для приготування шести порцій ароматного рису нам буде потрібно:
півтори склянки довгого білого рису;
два з половиною склянки води або бульйону;
одна нарізана кубиками цибулина;
один нарізаний кубиками червоний болгарський перець;
ст. ложка оливкової олії;
чверть склянки петрушки;
по дрібці шафрану і меленого кайенского перцю;
подрібнений зубчик часнику;
столова ложка подрібненого свіжого листя орегано;
чверть склянки мигдалю;
сіль;

В невеликій каструльці нагріваємо бульйон, солимо, додаємо шафран. Накриваємо кришкою і нехай настоюється.
У великій чавунній товстостінній сковороді нагріваємо олію, зменшуємо вогонь і висипаємо солодкий перець і цибулю. Готуємо до м'якості, але не підрум'янюємо. Засипаємо рис і кайенский перець.
Обсмажуємо, постійно помішуючи, п'ять хвилин.
Зменшуємо вогонь, додаємо дві ложки петрушки і часник.
Вливаємо бульйон, перемішуємо і готуємо до м'якості рису.
Прибираємо сковорідку з вогню, вертикальними рухами шумівки «пушим» рис. Додаємо мигдаль, орегано і решту петрушку. Даємо трохи настоятися і їмо із задоволенням.
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, рису
Як готується омлет з грибами?
Як приготувати апетитні картопляні кнедлі?
Фініковий кекс
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: