Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати айвар?
Айвар – це ікра з червоного перцю і баклажанів. Відмінний соус до будь-якої м'ясної страви і чудова заготівля на зиму. Дуже смачно з сиром, бринзою і просто зі свіжим хлібом.
Що знадобиться для приготування
Кілограм м'ясистого болгарського перцю
Півкілограма баклажанів
Дві часточки часнику
150 мл рафінованої рослинної олії
Один гострий стручковий перчик
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Оцет за смаком

Приготування

Перець вимийте, покладіть на деко і випікати в духовці до м'якості. Потім перекладіть в поліетиленовий пакет, зав'яжіть і залиште на півгодини. Перець розм'якшиться, шкірку буде дуже легко зняти. Очистіть готовий перець від шкірки і видаліть плодоніжку з насінням.
Розріжте баклажани уздовж навпіл. Зріз змастіть маслом, спечіть в духовці до м'якості. Очистіть від шкірки. М'якоть баклажанів і перцю подрібніть блендером або прокрутіть через м'ясорубку, додайте товчений часник, олію, оцет, сіль і мелений, стручковий перець.
Уварите суміш до загустіння. Розкладіть в банки, залийте зверху маслом і закрийте кришкою. Зберігати можна в холодильнику.
Категория: Рецепти |
| Теги: духовці, Перець
Саморобні чіпси
Сирне печиво
Як приготувати соковиті котлети з кабачком?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: