Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати айвар?
Айвар – це ікра з червоного перцю і баклажанів. Відмінний соус до будь-якої м'ясної страви і чудова заготівля на зиму. Дуже смачно з сиром, бринзою і просто зі свіжим хлібом. Що знадобиться для приготування Кілограм м'ясистого болгарського перцю Півкілограма баклажанів Дві часточки часнику 150 мл рафінованої рослинної олії Один гострий стручковий перчик Сіль і чорний мелений перець за смаком Оцет за смаком Приготування Перець вимийте, покладіть на деко і випікати в духовці до м'якості. Потім перекладіть в поліетиленовий пакет, зав'яжіть і залиште на півгодини. Перець розм'якшиться, шкірку буде дуже легко зняти. Очистіть готовий перець від шкірки і видаліть плодоніжку з насінням. Розріжте баклажани уздовж навпіл. Зріз змастіть маслом, спечіть в духовці до м'якості. Очистіть від шкірки. М'якоть баклажанів і перцю подрібніть блендером або прокрутіть через м'ясорубку, додайте товчений часник, олію, оцет, сіль і мелений, стручковий перець. Уварите суміш до загустіння. Розкладіть в банки, залийте зверху маслом і закрийте кришкою. Зберігати можна в холодильнику. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |