>В розпал сезону свіжої полуниці треба обов'язково дочекатися, коли дозріють сорти з невеликими, але твердими, ні в якому разі не водянистими, ягодами. Саме вони найкраще підходять для варіння густого і ароматного варення. Щоб приготувати полуничне варення знадобиться два інгредієнти: полуниця і цукор. Також необхідна спеціальна посуд з товстим дном, бажано з розширення вгору краями і дерев'яна ложка на довгій ручці. Крім того, купуйте полуничку чисту, без піску і землі, щоб її не треба було мити.Необхідні продукти: розрахунок дуже простий - на 1 кг очищених ягід без зелених плодоніжок береться 1 кг цукрового піску і півсклянки води. Процес приготування: зварити сироп. Воду закип'ятити в посуді, в якій буде готуватися варення, поступово, безперервно розмішуючи, невеликими порціями додавати цукор, чекаючи повного розчинення. Зняти з вогню. У готовий сироп викладати ягоди, злегка струшуючи ємність. Поставити знову посуд на вогонь, довести до кипіння, обережно розмішати, витримавши на слабкому нагріванні 5 хв. Вимкнути нагрів, залишити на 3 години. Знову довести до кипіння, варити 10 хв при повільному круговому розмішуванні. Відставити. Знову через 3 години кип'ятити 15 хв. Вимкнути нагрів. Варення гарячим не розливати! Почекати 1 годину. Тільки після цього перелити в гарячі стерилізовані банки.