Буряк зустрічається у багатьох приготувати страви. В одних випадках її використовують у сирому вигляді, в іншому ж - в готовому. Багато господинь для салатів або ікри буряк попередньо відварюють. Однак смачніше виходить буряк саме запечена. Правда, на її приготування потрібно більше часу. Зате за смаком вона не така виходить водяниста і у неї залишається бордовий колір. При приготуванні запеченої буряка не треба буде хвилюватися, що вода може википіти або ж буряк зможе пригоріти.
Для цього треба буряк ретельно промити, може навіть і щіткою. Після того як буряк промили треба її просушити. Потім покласти в рукав для запікання. Краще запікати півкілограма або кілограм буряка відразу.
На металевий лист потрібно викласти декілька шарів фольги, потім покласти пакет з буряком і закрити знову ж фольгою. Піч треба півтори чи дві години. Температура - двісті градусів. Готовність буряків перевіряємо скіпою. Після того як буряк приготується, залишити її прямо у фользі до повного охолодження. Потім можна очищати і використовувати за призначенням.